Yapmamanız Gereken 10 Dekorasyon Hatası (Bunları YAPMAYIN)

Önemli Dekorasyon Hataları

Önemli Dekorasyon Hataları

Ev Dekorasyonu yada Ofis Dekoru Projelerinizde Yapmamanız Gereken 10 Hata

Bir önceki yazıda belirttiğimiz gibi dekorasyon bir sanattır. İzlemeniz gereken sabit kurallara yada her seferinde işe yarayan süreçlere sahip değildir. Dikkat edebileceğiniz bazı temel noktalar ile bu yaratıcı süreci daha iyi değerlendirebilirsiniz. Bu yazıda dekorasyon sürecinde yapmamız gereken bazı hatalardan bahsedeceğiz. Bu hatalar büyük paralar harcadığınız yada harcayacağınız yenileme projenizin fiyaskoyla sonuçlanmaması için gerekli olacaktır.

Dekorasyon Hataları

1. Girişin İhmal Edilmesi

İlk izlenim her zaman önemlidir ve evinizin ilk izlenimi vereceği yer girişdir. Sadece belirli odalara yönelik olarak yenileme çalışması yapıp girişi ihmal etmek evin genel görünümü açısından olumsuz bir etki yaratacaktır.

2. Plansız ve Uygunsuz Aydınlatma

Birçok evde tavanda yanan tek bir ışık kaynağı üzerinden aydınlatma yapıldığını görebilirsiniz. Oysa bu tip bir aydınlatma yapısı, farklı durumlara göre ihtiyacınız olan ışığı almanıza engel olacaktır. Bu hatadan kaçınarak, farklı aydınlatma noktaları oluşturmanız ve bu aydınlatma noktalarını farklı anahtarlarla yönetmeniz en doğru seçimdir. Bazı aydınlatma unsurlarını, dimmable olarak tabir edilen parlaklığı ayarlanabilir şekilde seçmeniz en iyi çözüm olacaktır.

  Sistre Cila Nedir ve Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

3. Herşeyi ile Birbirine Uyumlu Dekorasyon

Bir odada yada evin tamamında herşeyin tamamen birbirine uyduğu bir dekorasyon hayal edin. Sizce o odada ruh mu eksik olur yoksa kendine güven mi? Elbette birbirine uygun şeyler seçmeniz gerekir ama bu her şeyi birbirine uydurmanız anlamına gelmez. Kontrast renkler kullanmak, farklı desenleri bir araya uygun bir biçimde getirmek bu yanlışı düzeltmeniz için en doğru yaklaşımdır.

4. Tamamen Beyaz Mobilyalar

Özellikle son dönemde yatak odalarında ve mutfaklarda çokça görülen bir hatadır. Bütün mobilyaların beyaz olması gerektiği nerede yazıyor ki? Hemen çıkın bu düşünceden, farklı renkler seçin. İsterseniz pastel, isterseniz canlı renkler. İlla ki beyaz mı istiyorsunuz; döşemelerinizde, boyanızda kontrast oluşturun.

5. Herşeyi Duvara Yaslamayın

Bazen alanı daha iyi kullanmak için, bazen de her mobilyayı göstermek için herşey duvara dayanmaya çalışılır. Özellikle büyük odalarda bu hataya düşmeyin. Çünkü bu hatadan vazgeçmek daha yakın ve samimi bir ortam yaratmakta size yardımcı olacaktır.

6. Bej Rengin İstilası

  Salonda Ayna Nereye Asılmalı?

Her renge, her mobilyaya uyan yapısı ile en çok kullanılan renklerden birisidir Bej. Özellikle duvar boyasında ve mutfak mobilyalarında ki bej istilasından kendinizi koruyun. Evde kendiniz oturacak ve yaşayacaksınız zevkinize ve keyfinize göre daha canlı yada pastel renkler kullanın. Farklı duvarlarda kontrast renkler kullanın, hatta daha da cesur olun duvar kağıtları kullanın. Eviniz size özel olsun, herkesin evine benzemesin.

7. İstiflemeyin

Evinizi aksesuarlarla süsleme isteği kolaylıkla bir istifleme furyasına dönüşebilir. Limitlerinizi ve duracağınız yeri bilin. Biliyorsunuz ki ihtiyaç belirlemek ve temin etmek bir süre sonra alışveriş çılgınlığına dönecek ve istemediğiniz ürünler ile karşı karşıya kalacak eviniz ve sizde bu fazla ürünler istiflemek saklamak zorunda kalacaksınız. İkinci el alışveriş sitelerine ilan vermek ve onları satmakla uğraşmak istemiyorsanız kesinlikle alacağınız ürünü iyi belirleyin ve satıcıların oyununa gelmeyin. Onlar ürünlerini her zaman sizlere sunmak ister ve elinizde bir poşet ile ayrılmanızı sağlarlar. Kesinlikle ihtiyacınız dışında evinize dekoratif ürün almayın.

8. Tek Kullanımlı Salon ve Yemek Odası

  Misafir Odası Takımı Modelleri 2024

Evinizin en geniş ve güzel alanlarını sadece misafir ağırlayacağınız yemek odalarına yada gümüşlük büfelerine dönüştürmeyin. Evinizin her alanını kullanmaya özen gösterin.

9. Set Mobilyalar

Üretici tarafından set haline getirilmiş mobilyaları satın almak kolay ve ucuz olsa da, dekorasyon için yeterince doğru seçimler sayılmazlar. Dekorasyon; sevdiğiniz farklı parçaları bir araya getirerek yapılmalıdır, üreticinin size sunduğu setlerle değil.

10. İnce Zekadan ve Espriden Yoksunluk

İşte en büyük sorun. Eviniz yaşam alanınızdır. Huzur bulduğunuz, çocuklarınızla oynadığınız, hüznü de romantizmi de yaşadığınız yerdir. Böyle bir dünyayı sadece ciddiyetle dekore etmeye çalışmayın. Her parçayı çok ciddi ve sabit düşünmeyin. Dekorasyonda her zaman küçük sürprizlere yada esprili yaklaşımlara yer verin. Bırakın eşinizin annesi ne düşünüyorsa düşünsün.

Sonuç

Ev dekorasyonu, yaşamınız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle size özel olmalı ama yukarıda ki hatalardan da uzak olmalıdır. Bu sayede, gününüzü geçirdiğiniz, her akşam dönmek için can attığınız yer eviniz olur.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)