Bahçe Dekorasyonu Fikirleri 2024

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır? Evinizin doğa ile iç içe olduğunuz köşesini dekore etmek en keyifli aşama olacak. Dekorasyonda kullanılacak olan eşyaların seçimini özenle yaparak, harika bir bahçe oluşturabilirsiniz. Bahçe dekorasyonunda önemli olan sizin nasıl bir bahçe hayal ettiğiniz olacak. Yeşillikler içinde mi? Havuzlu bir bahçe mi? Oyun parkı olan bir bahçe mi derken, yavaş yavaş dekorasyonun kafanıza netleşmesi gerekiyor. Tüm detayları düşünerek hareket ettiğinizde, şık ve güzel bir dekorasyon ortaya çıkarmış olacaksınız. Bahçe dekorasyonu için sunulan fikirleri inceleyerek siz de eşsiz bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Bahçe dekorasyonuna özel fikirlerimiz var. Sizin için sunduğumuz fikirlerde, önemli olan sizin de bahçenin boyutuna ve işlevselliğine göre hareket etmeniz. Tamamen doğru bir dekorasyon için mutlaka alanı en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bunu sağlamak için ise bahçe dekorasyonu fikirleri üzerinden hareket etmek en doğrusu. İşte detaylar…

Havuzlu bahçe dekorasyonu: Bahçenizde bir havuz olacaksa, mutlaka evin en ön kısmına yakın olmalı. Daha rahat bir şekilde kullanabileceğiniz ve güneş alan kısmı tercih etmelisiniz. Havuzun korunaklı olması noktasında, farklı pratik çözümlemeler ile hareket etmek sonrasındaki aşama olacaktır. Ayrıca çiçeklendirme ve diğer tüm aksesuarlar da havuza göre düşünülerek oluşturulmalıdır.

Bahçe Dekorasyonu

Çiçek bahçesi önerisi: Bahçenizin içinde her yere çiçek koymak yerine, özel bir ilginiz varsa mutlaka tekbir alanda toplamanızı öneriyoruz. Hem bakımı kolaylaştırmak hem de çiçekleri korumak açısından önemlidir. Bu alana küçük bir masa atarak, gün içinde dinlenme yeri olarak da kullanabilirsiniz.

Sunulan öneriler, bahçe dekorasyonu için pratik çözümler sunmak üzere verilmiştir. Bahçe alanını doğru değerlendirmek önemli olduğundan, siz de bunları göz önünde bulundurarak dekorasyonu yapabilirsiniz. Dekorasyonda işlevsellik ve konfor ön plana çıkmış olacaktır.

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Önerileri

Bahçede yapılacak olan dekoratif işlemlerde, kendin yap önerileri de çok fazla ilgi görüyor. Dekoratif işlemlerinizde sizden bir şeyler olması hem duygusal anlamda mutlu ediyor hem de bahçede keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Sizin yaparken keyif alacağınız pek çok öneri ile bahçe dekorasyonunda farklılık yaratabilirsiniz. Bahçe dekorasyonu kendin yap önerileri detaylı şekilde verilmiştir.

Bahçe Dekorasyonu

Kuş yuvaları: Ağaçlı bir bahçeniz varsa, mutlaka dekorasyon için kuş yuvaları yapın. Bunu küçük tahtalardan yapabilirsiniz. Hazır alarak boyamak da bir öneri. Hem pratik kullanımı olacak hem de şık bir görüntü elde etmenizi sağlayacak.

Araba tekerleklerinden saksı: Bahçelerin olmazsa olmazı olarak gösterilen saksılar, neden sizin el emeğiniz olmasın. Aynı zamanda çim olan bahçe ile de dokudan kopmadan kullanılabilecek. Boyayarak renkli ve şık bir hale getirmeniz mümkün.

Özel tasarım masa: Bahçede kullanılan masa özel tasarım olabilir. Sizin evde kullanmanız bir masanın renklendirilmesi, yeniden şekillendirilmesi ile bahçede kullanılması önerilenler arasında. Bu pratik çözümlemeler ile bahçenizi çok daha konforlu bir hale getirmeniz mümkün.

Oyun alanı: Çocuklarınız varsa onlara özel bir oyun alanı oluşturabilirsiniz. Bahçe dekorasyonu için bu noktada güvenlik ilk sırada yer almalıdır. Etrafını yumuşak dokular ile çevreleyerek, minder kullanarak dekore edebilirsiniz. Oyun alanında sunulan farklı pek çok oyuncak olabilir. Bu sayede sizin el emeğiniz olan bir çocuk oyun alanı yaratmış olursunuz.

Bahçe Dekorasyonu Peyzaj

Bahçe dekorasyonunda peyzaj son derece önemlidir. Bahçe, genel olarak doğayla iç içe olmayı tercih ettiğiniz bir alan olacağından, çiçek olmadan olmaz. Çiçek ve ağaçların uyumu, bahçedeki diğer alanlar ile uyumu önemlidir. Bunu sağlamak için bahçe dekorasyonu peyzaj önerilerine göre hareket etmeniz öneriliyor. Tamamen şık bir dekorasyonun kapılarını açacak olan seçenekler ile dekorasyon tamamlanmış olacak. Son dokunuşu bahçedeki çiçeklere yapabilirsiniz.

Yol hizalama: Bahçenizi şık bir şekilde dekore etmek istiyorsanız, peyzaj uygulamaların vazgeçmeyin. Bunun için ilk akla gelen bahçenin yol alanına çiçek hizalamak oluyor. Yani hem yön belirtmek hem de güzel bir alan yaratmak açısından son derece avantajlıdır. Bunu göz önünde bulundurun ve direkt olarak yönlendirme amacı ile peyzaj uygulaması yapın.

Estetik uygulamalar: Çiçeklerinizin durduğu alan için ise daha çok estetik kaygı güderek uygulama yapabilirsiniz. Bu durumda direkt olarak sevdiğiniz renk ve çiçekleri kullanmanızı öneriyoruz. Mutlaka çimenlere de yer vererek doğal bir görüntü elde etmenizi tavsiye ediyoruz.

Modern Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonunda modernliği yakalamak nasıl olur? Modern bahçe dekorasyonu için en önemlisi kullandığınız eşyalardır. Modern bir görünüm sağlamak istiyorsanız, bahçeye uygun olan masa ve oturma gruplarını tercih edin. Eğer daha önce kullanılan eşyaları değerlendirmek istiyorsanız, mutlaka yenileme yapın. Direkt olarak kullanmanız halinde, bahçe dekorasyonu olumsuz etkilenebilir. Bunun için son moda dekorasyon ürünlerini tercih etmeniz önemli.

Hasır detaylar: Modernliğin en önemli göstergelerinden biri olan daha salaş ve hafif eşyaların kullanılması. Bu düşünüldüğünde de akla gelen hasır oluyor. Hasır masa ve sandalyeler kullanılarak, çok daha avantajlı bir dekorasyon yapılabiliyor.

Cam masalar: Masaların ahşap olmasının yanı sıra, modern dekorasyon için cam detayları önemlidir. Bahçe masasının camdan olması, daha pratik bir görüntü oluşturur. Aynı zamanda daha minimal seçimler yaparak da modern bahçe dekorasyonu oluşturmayı deneyebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz eşyalarda şık bir görüntü yakalamak açısından özel tasarımları tercih etmeniz de önerilebilir.

Minimal sandalyeler: Oturma alanı konusunda çok daha konforlu olacak minimal sandalyeler var. Bu durumda hasır olması dışında kullanılan farklı malzemeler de seçilebilir. Ancak çok ağır olmayan, büyük olmayan ahşap olmayan modelleri seçmek bahçe kullanımı için daha avantajlı olacaktır.

Hamak: Modern görünüm elde etmek için akla gelenler arasında kafes hamaklar var. Bu durumda bahçenizin bir köşesinde, sallanabilecek bir eşya temin etmiş olacaksınız. Kafes şeklinde olan hamaklar aynı zamanda son derece konforlu olduğundan tercihinizi bu yönde yapabilirsiniz.

Size sunulan önerileri göz önünde bulundurarak şık bir dekorasyon yapabilirsiniz. Bahçe dekorasyonu için tercih edebileceğiniz farklı eşyalar da olacaktır. Seçiminizi yaparken uyumlu olmasına, bahçe alanına uygun boyutta olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

Taş Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu için özel bir öneri taş bahçe dekorasyonu olarak geliyor. Taş kullanımı gerek duvarlarda gerekse zeminde, son derece şık bir görüntü sağlar. Aynı zamanda kullanışlı bir bahçe olmasını da destekler. Bunun için taş bahçe dekorasyonlarında olmazsa olmazları belirleyerek eşsiz bir dekorasyon yapılabilir. Bahçede kullanılacak olan eşyaları değerlendirip, ona göre uygulama yapabilirsiniz. Önerilen; mutlaka yapılacak olan peyzajda taş kullanmaya devam etmeniz. Çünkü bir bütünlük yakalamak açısından son derece avantajlı olacaktır. Bunun dışında kullanılacak olan masa, sandalye için de daha doğal – daha hafif ürünlerin tercih edilmesini öneriyoruz. Askılı olan sakılar ile dekorasyona renk katabilirsiniz. Tavandan sarkan saksılarda yer alan çiçeklerin dışında, bahçe aksesuarları, rüzgar gülleri de tercih edilebilir. Taş bahçe dekorasyonu için son derece güzel bir seçim yapılmış olacaktır.

Müstakil Evlerde Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyon alanınız müstakil ev mi? Bu durumda var olan bahçeyi eve yönlendirerek kullanmak en doğrusudur. Eve yakın olan alana masa koymak, eve yakın olan bölgede hamak olması ilk akla gelenler arasında. Ancak bunun dışında müstakil ev bahçe dekorasyonu için olmazsa olmazlar arasında, barbekü oluyor. Bahçelerde mutlaka bir barbekü kullanılıyor. Barbekü alanını dekora ederken ise mutlaka rüzgar yönünü hesaplayarak, evin içine duman girmesini önleyecek şekilde dekore etmek gerekiyor. Sonrasında bahçenin daha işlevsel kullanılması için ağaçlar ve çiçekler ile dekore edilmesi geliyor. Korunaklı bir alan yaratmak açısından önemlidir. Seçimlerinizi tamamen sevdiğiniz renk ve çiçeklerden yapabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyon Ürünleri | Eşyaları | Heykeller | Biblolar | Dekoratif Objeler

Bahçe dekorasyonunda kullanabileceğiniz pek çok ürünler var. Bahçe dekorasyon ürünleri ilk akla gelen rüzgar gülleri ve sallanan süsler olsa da son zamanlarda bahçelerde biblo kullanımı da yaygın. Minik heykeller ile bahçenin süslenmesi sağlanabilir. Bu seçim tamamen sizin nasıl bir dekorasyon hayal ettiğiniz ile olacak. Dekoratif ürünler kullanmayı ihmal etmeyin.

Heykeller: Bahçe dekorasyon heykelleri tercih edilebilir. Renkli olan heykellerin bahçenin giriş bölümünde yer alması ya da yön bildirecek şekilde dizayn edilmesi önerilir.

Biblolar: Minik biblolar kullanmak gerek bahçe masasında gerekse havuz kenarında önerilenler arasında.

Sizin için sunulan bahçe dekorasyon eşyaları bunun dışında bir hamakla ya da farklı bir oyun alanı ile olabilir. Bahçe alanını çok daha şık ve güzel göstermek bu öneriler ile mümkün olacaktır.

Bahçe Duvarı Dekorasyonu – Fikirleri

Bahçe duvarı dekorasyonu nasıl olmalıdır? Duvarlarda kullanılan malzemeler ne olmalıdır? İlk olarak akla gelen, taş duvar oluyor. Daha klasik bir görünüm ile aslında dekorasyonda doğallığı yakalayabilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak bahçe duvarında kullanılacak olan dekoratif ürünler ile sarkan saksılar ile de şık bir görüntü elde etmek mümkün.

Boyalı bahçe duvarı: Son zamanlarda modern dekorasyon için akla gelenler boyanan duvar oluyor. Çocuklu olan aileler için bahçe duvarlarında minik çizgi film kahramanları düşünülebilir. Çok daha ilgi çekici olacaktır. Aynı zamanda çocuklar için de bahçe mutlu edecektir. Bahçe duvarı fikirleri arasında değerlendirmenizi öneriyoruz.

Bahçe Duvarı Dekorasyonu Kendin Yap Önerileri

Peki, bahçe duvarı dekorasyonu kendin yap önerileri neler? Boyama dışında bahçe duvarında sizin yapabileceğiniz neler olabilir? Eğer duvar taş değil, sıvalı ve düzse, bu duvarlarda kullanabileceğiniz pek çok şey olacak. Çocuklar için öğretici şeyler yapmanın yanı sıra sizin de keyiflendirecek çizimler olabilir. Örneğin bir nota dizesi çizmek, deniz manzarası çizmek size de farklı bir yer anlamı katar. Bunun için önerilenler genel olarak pratiktir. Bahçe duvarında yapılacak olan işlemlerin sizin tarafınızdan kolayca yapılması mümkündür.

Midye duvar: Dilerseniz kendiniz, bahçenizin bir duvarına topladınız midyeleri yapıştırın. Bu sayede duvarda midye görüntüsü, renk renk bir görüntü oluşmuş olacaktır. Kolay ve pratik bir çözümdür. Dilerseniz siz de deneyebilirsiniz.

Bahçe Dekorasyon Malzemeleri

Bahçe dekorasyonunda kullanılacak olan pek çok malzeme var. Bu malzemeleri ihtiyaç sırasında göre belirleyerek bahçe dekorasyonuna başlayabilirsiniz. Bahçenizde bir oturma alanı olacaksa, masa ve sandalyeler ilk dekorasyon malzemesi oluyor. Bunun yanı sıra çocuklara özel bir dekorasyonda ilk sırada yer alacak olan kaydırak ya da salıncak olabilir. Eğer bahçenizin alanı genişse, uygun olan bir alan varsa mutlaka dekorasyonda havuz olacak mı, oyun alanı olacak mı seçiminize göre hareket edin.

  • Bahçe masası
  • Bahçe sandalyeleri
  • Bahçe hamağı – kafes hamak
  • Kaydırak – salıncak oyun alanı
  • Bahçe bibloları heykelleri
  • Saksı ve diğer malzemeler

Bahçe dekorasyon malzemeleri arasında yer alıyor.

Seçiminizi yaparak en iyi şekilde dekore edebilirsiniz.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)