Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri 2024

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonu yenilenerek, konforlu ve modern bir oda yaratabilirsiniz. Peki, nasıl? Sizin için sunduğumuz dekoratif öneriler, odanız küçük de olsa büyük de olsa harikalar yaratacak. Odanızda sadece doğru eşyaların ve doğru renklerin bir arada olmasına dikkat edin. Sonrasında şık ve modern bir dekorasyon olarak tamamlanmış olacak. İşte sizin için önerilerimiz…

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Mobilya Modelleri | Takımı

Oturma odasında kullanılacak olan mobilya nasıl seçilmeli? Mobilya modelleri, oturma odasında yer alacak oturma grubundan yemek masasına kadar uyumlu seçilmeli. Mobilya için oda eğer küçükse mutlaka yerden yüksek olan mobilyalar önerilir. Zeminin daha geniş gözükmesi sağlanmış olacaktır.

Mobilya takımı seçerken, mutlaka odanın alanını göz önünde bulundurun. Kare ya da dikdörtgen olan oturma odalarında köşe takımları öneriyoruz. İşlevselliği sağlamak açısından bazalı olan köşe takımlarını ya da yatak olanları tercih edebilirsiniz. Çok daha avantajlı bir kullanım olacaktır.

Oturma Odası Avize Modelleri | Çeşitleri

Evinizin her odası için aydınlatma çok önemli. En fazla zaman geçireceğiniz alan için ise avize modelleri arasından en doğru seçimi yapmalısınız. Eğer oda küçükse, çok büyük avizeler olmamasına özen gösterin. Odayı aydınlık tutmak yerine boğucu gösterecektir. Sade ve küçük olan avizeler uygun olacaktır.

Avize çeşitleri arasında, daha ihtişamlı olanlar da var. Büyük olan oturma odaları için uygun olabilir. Sizden istenen zemin ve duvarla uyumlu olması. Odada bir şıklık yaratmak açısından seçiminizi oda dekorasyonu ile uyumlu olan renkler arasından yapın. Seçim sizin.

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Halısı | Desenleri

Oturma odasında nasıl bir halı olmalı? Halı seçilirken, evin ısı durumuna göre kalınlık ayarlamalarını öneririz. Bunun dışında odanın boyuna göre halı alınmalıdır. Halı kesinlikle koltuklar ile hizalı ya da altına girecek şekilde olmamalıdır. Daha minimal boyutlarda halı alarak odayı daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz.

Oturma odası halısı desenleri için ise önerimiz geniş odalar için büyük desenler olabilir. Ancak daha küçük odalar için çizgi detayları olması avantajlı olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak halı desenlerinin odayı küçük gösteremeyecek şekilde seçilmesini sağlayabilirsiniz.

Oturma Odası Perde Modelleri | Tül, Store, Zebra Vb.

Oturma odasında nasıl bir perde kullanacaksınız, önerilen perde modelleri neler? Sizin için önerimiz, odanın şekline göre karar vermeniz. Eğer birden fazla cam varsa store perde ya da daha sade perdeler kullanmanızı öneriyoruz. Tek camlı ve camın geniş olduğu odalar için ise önerimiz şık bir dekorasyonda kruvaze tül perdeler. Renk ve model uyumunu yakalamalısınız.

Oturma odası için tül perde seçimi, sade olabilir. Boyut açısından ise küçük olan odalar için yere kadar olan perdeleri öneriyoruz. Odanın daha geniş gözükmesini sağlayacak olduğundan, kısa olan perdelerden uzak durarak seçiminizi uzun perdelerden yana kullanmalısınız.

Daha spor bir oturma odası dekorasyonu için ise zebra perdeler akıllara geliyor. Tek parça halinde ve işlevselliği yüksek olan bu perdeler ile de dekorasyon yapılabilir. Sizin için hem kullanışlı hem de pratik olması sağlanıyor olacak.

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Dizayn

Oturma odasını nasıl dizayn edeceksiniz? Aşamaları ne olmalı? Oturma odası dizayn için ilk olarak ihtiyaç duyduğunuz eşyaları belirleyin. Oturma grubu, yemek masası, ayna ya da buna benzer ihtiyaç olduğunu düşündüğünüz ne varsa belirleyin. Ardından direkt olarak diğer temel ihtiyaçlar perde, zemin değişimi, duvar kağıdı – rengi üzerine belirleme yapın. Son olarak ise dekoratif süslemeler için seçim yapın. Dekorasyon aşama aşama tamamlanmış olacaktır.

Oturma Odası Koltuk Takımı | Modelleri Ve Fiyatları

Oturma odası koltuk takımı için sunulan pek çok model var. Koltuk takımlarında ikili koltuk takımı, 3’lü koltuk takımı, berjerli koltuk takımı gibi çok sayıda seçeneğiniz olacak. Bu modeller arasından belirleme yaparak seçim yapabilirsiniz. Sunulacak olan seçenekleri değerlendirip oda rengine uyumlu şekilde alabilirsiniz.

Fiyat konusunda aralık son derece geniştir. 3.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satın alabileceğinizi göreceksiniz. Ancak bunun dışında koltuk modelleri için fiyatların 20.000 TL’ye kadar çıktığı bazı seçeneklerde var. Marka ve modeller üzerinden seçimlerinizi yaparak kararınızı verebilirsiniz. İndirimli fiyatlar sayesinde hem kaliteli hem de avantajlı olan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Oturma odası koltuk takımı fiyatları için incelemelerinizi yaparak en avantajlı olduğunuz ödemeleri tercih edebilirsiniz.

Yatak Odası Takımı Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Duvar Kağıdı | Kaplama, Strafor, Köpük Vb

Oturma odalarında şık ve modern görünüm sağlayacak olan duvar kağıtları, son derece kullanışlıdır. Seçim yaparken kolay temizlenen ve odaya renk katan modelleri seçebilirsiniz. Duvar kağıdının dekorasyon ile uyumlu olmasına dikkat edin. Küçük olan odalarda daha küçük desenler kullanmanız önerilir. Ayrıca çok fazla renk cümbüşü yaratmayacak şekilde oda duvar kağıdı modellerini belirleyebilirsiniz.

Duvar kaplama işlemi ise tamamen duvarların kağıt ile kapatılmasıdır. Bunun için yapılması gereken düz renkleri tercih etmek. Temizliği daha kolay olacak bu seçenekleri değerlendirip kolaylıkla kullanabilirsiniz. Dilerseniz strafor ile direkt olarak oturma odasında yalıtımı da sağlayabilirsiniz. Kullanışlı olacak straforlar tavanlar için tercih edilebilir. Şekilli – desenli olanları ile avantajlı bir görünüm sağlanmış olacaktır. Köpük kullanımı son dönemde en çok tercih edilenler duvar aksesuarları arasında yer almaktadır.

Ufak Küçük Oturma Odası Dekorasyonu | 20 Metre Kare

Ufak küçük oda dekorasyonu nasıl olmalı? Bu dekorasyonda nasıl bir yol izlemelisiniz? Öncelikle işlevselliği arttırmak açısından ilk akla gelen özel tasarımlar. Özel tasarımları değerlendirip odada bambaşka bir hava yaratabilirsiniz. Kullanılacak olan masa, sandalye, oturma grubu için geçerlidir.

Oturma grubu seçerken köşe takımı olması ya da açılan yatak olan ancak minimal olan bir koltuk olması gibi pek çok kriter var. Bunlara dikkat ederek seçiminizi yapabilirsiniz. Oturma odasında yapılacak olan dekorasyonda alanı küçük göstermemek için yerden yüksek mobilya seçin. Ayrıca açık renkler kullanın. Çizgi detaylarının olduğu küçük halılar ile 20 metre kare dekorasyon alanı için doğru adımlar atın. Bu sayede hem geniş gösterecek hem de ferah bir alan dekore etmiş olacaksınız.

Oturma Odası Dekorasyon Aksesuarları | Süs Eşyası, Duvar Saati.

Dekorasyonda en güzel aşama, aksesuar seçilen aşamalardır. Dekorasyon aksesuarları sizin tarafınızdan tamamen zevkinize göre seçilebilir. Önerimiz, boğucu olmayan ve şıklığı sadelik ile getiren dekoratif ürünler kullanmanız. Bunun için renk uyumu da önemlidir. Zıtlığın uyumu olan açık renk bir dekorasyonda, koyu renk biblolar tercih etmeniz önerilebilir. Ayrıca ledler ile aydınlatma yapılarak, hobi köşesi de yapılabilir.

Dekorasyon süs eşyası için akla gelenler arasında minik süslemeler var. Ayrıca kitaplık, kitaplık süslemeleri gibi pek çok seçenek olabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.  Duvar saati için de odanın boyutuna uygun, rengin uyumlu olduğu seçenekler arasından birini belirlemek yeterlidir.

Oturma Odası Oturma Grubu Çeşitleri

Oturma odasında tercih edilen oturma gruplarında ikili, üçlü, berjerli seçim yapmak tamamen sizin seçiminizdir. Bunu sağlamanız durumunda, oturma grubu çeşitleri için sunulacak olan pek çok seçenek var. Hem bunları değerlendirin hem de direkt olarak oda boyutuna göre hareket edin. Renkli olanlar, sade olanlar, köşe grubu olanlar gibi farklı modeller var. Odanız için uygun olan model, boyutları dışında kullanışlı ve işlevsel modeller olacaktır. Rahat bir dekorasyon sağlar.

Oturma Odası L Ve Diğer Köşe Takımları

Oturma odalarında tercih edilen L takımlar, son derece moderndir. Hem spor hem de şık bir dekorasyon dendiğinde, akla köşe takımları geliyor. Oturma odası L köşe takımları seçiminde, odanızın boyutuna uygun seçim yapın. Ayrıca işlevsellik açısından bazası olan modelleri tercih etmeniz öneriliyor. Değerlendirmeniz halinde köşe takımlarını dekore edebilirsiniz.

Köşe takımları için ayrıca farklı modeller de var. Koltuk kenar kısımlarında sehpalı olanları, kitaplık alanlarının olduğu pek çok tasarım var. Sizin iççin uygun olan hangisi ise ona göre seçim yaparak, pratik bir şekilde dekore edebilirsiniz. Kullanım açısından önerilenler arasında, küçük odalar için daha işlevsel modeller var.

Sunduğumuz öneriler ile dekorasyon açısından fikir sahibi olabilirsiniz. Odanızın boyutunu ve şeklini düşünerek, aynı zamanda modern ya da gösterişli bir dekorasyon seçimine göre dekore edebilirsiniz.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)