Ses Çıkaran Parkeler Nasıl Susturulur (Parke Tadilatı)

Parke Tamiratı

Ses Çıkaran Parkeler Nasıl Susturulur

Parke Tadilatı, Parke kullanımı artık evler kadar ofislerde de tercih edilmekte. Bu sebeple hem aile bireylerinizin hemde müşterinizin yıpranmış ve bakım zamanı gelmiş parkelerin çıkarttığı seslerden rahatsız olmasını nasıl engelleyeceğiniz hakkında sizlere partik bilgiler vereceğim.

Masif Parke Kullanım ve Bakımı

Masif Parkeler; uzun kullanım, bakımsızlık yada kötü işçilik nedeniyle yerlerine tam oturmazlarsa hareket etmeye başlarlar ve parke ses yapıyor nasıl tamir edebilirim sözünü hemen aklımıza getiriyor. Bu hareket çok küçükte olsa, bitişikteki parkeye sürtünme yada tamamen boşta hareket etme sebebiyle gürültüye sebep olurlar. Bu sesler hem yürürken sizi rahatsız eder hem de evde uyumakta olanları uyandırabilirler. Bu tip durumlarda, masif parke tamirinin bir kaç yolu vardır.

Sürtünerek sese sebep olan parkeyi bulduğunuzda bitişik parkelerle arasına bir kaç damla zeytinyağı yada sıvı sabun damlatarak çözüm üretebilirsiniz.

Boşluklara yapıştırıcı damlatarak parkenin hareketini sınırlandırabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, kullandığınız yapıştırıcının ağaç ürünlere zarar vermeyen tipte olmasıdır.

Yukarda ki işlemler geçici çözümlerdir ve iş yaramamaları durumunda parkenin yerinden sökülerek yere tekrar yapıştırılması uygun olacaktır. Bunun için bir usta seçmeniz daha sağlıklıdır.

Bu tip sorunlar parkelerde sistre uygulaması sırasında ustalar tarafından çözülebilmektedir. Belirli zaman aralıkları ile sistre cila tarzı uygulamalar yaptırmak hem parkelerinizi uzun ömürlü yapar hem güzel görünmelerini sağlar, hem de sesler yüzünden canınızın sıkılmasına engel olur.

  Banyo Tadilatı Nasıl Yapılır - Tadilat Ne Kadara Mal Olur ?

 

Parke Tamiratı

Parke tadilatında her daim parkelerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Bu nedenle parke tadilatı yapılacak evi satın alacaksanız en önemli detaylardan biri olarak parkelerinizi inceleyebilirsiniz.

Parke tadilatı işlemi hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için bu yazımda parke tadilatı nasıl yapılır, ses çıkaran parkeler nasıl susturulur gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Parke tadilatlarında en önemli hususlardan bir tanesi de yaşanan ses problemidir.

Parke tadilatı yaparken ses çıkaran parkeler nasıl susturulur? Yeni yaptırılan parkelerde zamanla ses çıkarmaya başlar. Bu sorunu birkaç farklı yöntemle giderebiliriz.

Ses Çıkaran Parkeler Nasıl Susturulur?

1 – Parkelerin alt katmanlarındaki nemi almak için iki gün boyunca ferah ve serin hava ile üfleyebiliriz. Bu sayede parkelerdeki nem oranların düzeleceği için ses çıkarmasalar da tekrar başlayabilir.

Parke tadilatı işlemi, parke kaplama yapılmasından sonra ve mekan kullanılmaya başlamadan önce uygulamalıdır. Bunun sebebi ise derzlerin ve diğer bütün eklemlenmiş noktaların yumuşak halde olmasıdır. Parke tadilatı işleminden sonra parkelerin sertleşmesini beklemek gerekir. Parke tadilatı için uygun zeminlerde, yeni döşenmiş parkelar ile eskiler aynı güvenlik düzeyinde olmalı, yani eski parkelerin kalitesiyle yenilerin kalitesi aynı olmalıdır.

  Sistre Cila Nedir ve Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Bina içerisinde bulunan parkelerin tadilatı gerektiğinde yapılması gerekenler, bazen oldukça kolay ve basit, bazen de zorlu bir süreçtir. Tüm bunlar parkelerin nasıl yapıldığına, hangi malzemelerden yapıldığına bağlıdır. Örneğin, çok kaliteli ve birbirine aşina olan malzemelerle tadilat yapan bir ekipmanla bitmiş parke tadilatlar son derece estetik olabilmektedir.

Ses Çıkartan Parke Tadilatı

Ses çıkaran parkelerin en büyük sorunudur. Parke tadilatının çeşitli nedenleri olabilir. Tadilat için oluşacak problemlerin nedenleri arasında yalıtım, ses yalıtım ve izolasyon problemleri yer almaktadır.

Tadilat için ilk önce parke zeminine bakmak gerekir. Parke zemininin eski bir zeminde olup olmadığına bakmak gerekir.

Parke tadilatı yapılırken kullanılan malzemelerin, takma parke döşeme işlemi yapılırken kullanılan malzemelere göre farklı olmaması gerekir. Oyuklu parkelerde, ses çıkaran parkelerde kullanılan kaplama malzemeleri de buna uygundur. Takma parkelerde ise çok daha detaylara inilmesi gerekir.

Parke tadilatı nasıl yapılabilir?

Parkelerde oluşan tadilatlar genelde sandalye altlarındaki izlerden dolayı oluşur. Bu izlerin giderilmesi için zemin iyice temizlenmelidir. Temizliğin ardından da tadilat yapmaya başlanabilir.

Tadilat işleminde özellikle de eski konutlarda ses kaynaklı sorunların giderilmesi için yapılan bir işlemdir. Ses veren parkeler daha çok eski zeminlerde karşılaşılan bir durumdur. Diğerleri ise işitme gücünde değişim gösteren kişiler tarafından duyulabilmektedir. Eğer zemininizde ses kaynağı oluşuyorsa, uzman ekibimiz ile birlikte bunu ortadan kaldırabilirsiniz. Parke tadilatı bildiğiniz gibi kolay bir süreç değildir. Bu işlem mutlaka uzman desteğine ihtiyaç duymaktadır.

  Misafir Odası Takımı Modelleri 2024

Ses Çıkartan Parke Tadilatı

Parke tadilatı evinizde, ofisinizde ve işletmenizde aynı zamanda en önemli dekorasyon elemanlarını oluşturmaktadır. Parkelerinize yapacağınız tadilat veya onarım işlemleriyle hem parkelerinizin dayanıklılığını sağlayabilirsiniz hem de tasarımlarınızda daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Parke Tadilat Nedir?

Parke tadilat işlemleri, parkelerdeki oluşabilecek hasarlar, yaşlanmalar veya yeni tasarımlarda yapabileceğiniz değişimler sonrasında parkelerinize yaptıracağınız bakım ve onarım işlemidir.

Asıl olarak, kullanılan malzeme ve uygulama tekniğine göre sorunun düzeyini değiştirebilirsiniz. Örneğin, saç parkeler cıvalı veya vinyllik parkelerden daha sessizdir. Ayrıca, profesyonel bir tadilatçı ile çalışarak tadilat esnasında saç parke tavana yapıştırmaya devam edebilir. Bu, parkeleme hakkında birkaç faydalı bilgi içerir.

Birçok insan parkeleri mutfak ve banyolarda tercih ediyor. Bunun sebeplerinden biri de kolay temizlenebilmesi. Zeminlerde yemek ve su lekesi olması, bunların lekeleneceğine dair endişeden dolayı parkeler mutfak ve banyolardaki en çok tercih edilen zemin kaplamalarından bir tanesidir.

Fakat parke zeminin de birçok dezavantajı var. Her ne kadar ses geçirmeyen ve dayanıklı bir malzemede olsa da, ses çıkaran bir zemindir. Bu özelliği sayesinde mutfakta açtığınız dolabın kapağını bile duyabilirsiniz. Bazen bu durum işinizi güçleştirebiliyor.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)