Country Mutfak Dekorasyonu için 8 Temel Fikir Önerisi

Country Mutfak Dekorasyonu

Country Mutfak Dekorasyonu için 8 Temel Fikir Önerisi

Country tarzı mutfaklar, Amerika’da şehirden uzak yaşamın hala güçlü olduğu dönemlerde gelişmiştir. Bu nedenle de ilk bakışta; geniş, sıcak ve rahat duygular uyandıran bir tarza sahiptirler. Bugünün evlerinde kullanıldıklarında, şehirden uzak ve doğaya yakın olan bir yaşamı insana hissettirebilirler. Başlıkta özellikle İngilizce adın kullanılmasının sebebi, Türk köy mutfaklarından herhangi bir detayı içermiyor olmalarından dolayı karıştırılmaması içindir.

Country Mutfak Dekorasyonu

1. Açık Raflar

Klasik bir country mutfak dekorasyonunda duvara monte edilmiş raflar yada kapağı olmayan mutfak dolabı modelleri, yemek takımları ve kapkacağa hızla ulaşmanızı sağlar. Eğer hali hazırda üst ve alt mutfak dolaplarınız varsa, bazılarının kapaklarını çıkararak yada camlı içi görünen kapaklar kullanarak da bu tip bir tarza sahip olabilirsiniz.

2. Klasik ve Eski Tarz Ekipmanlar

Modern inox beyaz eşyalar, dokunmatik ekranlı sistemler, doğal olarak bu tarz bir mutfak ile uyum göstermeyeceklerdir. Bu nedenle daha çok klasik tarzda eşyalar kullanmanız doğru olacaktır. Kilit mekanizmalı bir buzdolabı yada bacaya bağlanan bir fırın gibi.

3. Klasik Yer Döşemesi

  Tadilatsız Mutfak Yenileme Dekorasyon Fikirleri (6 Muhteşem Öneri)

Country tarzı bir mutfağın temel yer döşeme malzemesi ahşap parkedir. Balık sırtı salon tipi parke yerine uzun ve geniş kalas görünümlü parkeler tercih edilmelidir. Bu tarz bir döşemenin pahalı olması durumunda lamine parke yerler tercih edilebilir.

4. Nostaljik Aksesuarlar

Country mutfak dekorasyonunda eski moda nostaljik aksesuarları kullanmaktan çekinmeyin. Eski tip bir aydınlatma, bir masa sandalye, yada sürahi ve çömlek gibi aksesuarlar, bu tip bir mutfak için her zaman uygun süslemeler olacaktır.

5. Şömine

Hiçbir dekorasyon öğesi, içinde bulunduğu ortama şöminenin kattığı sıcaklığı katamaz. Özellikle country mutfak dekorasyonu kullanılan evlerde bu mutfağa bir şöminenin eklenmesi oldukça büyük bir etki yaratacaktır. Gerçek bir şömine yaptıramasanız da dekoratif bir şömine görüntüsünün verilmesi oldukça güzel bir ortam yaratacaktır.

6. Büyük Bir Masa

Country bir mutfak, büyük, samimi ve sıcak bir masa olmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu masalar sadece tüm ailenin yemek yediği bir yer değildir. Aynı zamanda yemeklerin de hazırlandığı hamurların açıldığı, sebzelerin doğrandığı iş yükü fazla masalardır.

7. Geniş ve Büyük Bir Lavabo

  Klasik Mutfak Dekorasyonu Sevenlere 15 Öneri

Çok fazla sayıda bulaşığı içine alabilecek, modern metal rakiplerinin aksine daha çok fırınlanmış materyalden üretilmiş derin ve geniş bir lavabo country mutfak dekorasyonu için olmazsa olmazdır.

8. Ayrı Dolap Ünitesi

Eski tip mutfaklarda mutfağın farklı bir noktasında, ayrı bir dolap ünitesi bulunur. Bu ünitelerde bazen mutfak eşyası, bazen küçük bir kiler bulunabilir. Mutfağınızın büyüklüğüne göre bu tip bir üniteyi dekorasyonunuza ekleyebilirsiniz.

Country Mutfak Dekorasyonu

Country Mutfak Dekorasyonu konularında özellikle son dönemlerde oldukça bir artış görüldüğünü söyleyebiliriz. Dekorasyon, insanlar için yaşam tarzlarının bir parçası haline gelmiştir. Özellikle de mutfak dekorasyonları özelinde kendilerini şehirde yaşayanlara benzeten ve bu yolda gerekli tüm ihtiyaçlarını da karşılayan bireyler mutfaklarında kendini nasıl ifade ettiğinin farkına varmaktadır. Bazen bu kişiler için mutfak dekorasyonu, ihtiyaçtan ziyade bir hobi haline gelmektedir.

Ülke mutfaklarında genellikle beyaz porselen kaplar kullanılır. Bunun nedeni, hem basit hem de yumuşak bir görünüm elde etmektir.

Vintage tarz veya romantik tarzlı mutfaklar ise, mutfaklarınıza zariflik ve hoş bir hava katması ile birlikte çok şık bir görüntü katmaktadır. İster ahşap dolaplar kullanın, isterseniz de ahşap tabaklara yerleştirin.

  En Çok Beğenilen Mutfak Dekorasyon Tarzları (2024)

Mutfak dekorasyonu yaparken asla unutmamanız gereken en önemli noktalardan birisi ise, her şey ayrı ayrı olduğundan değil, kombine edildiğinde bütünleyici bir bütünlük oluşturmasıdır. Özellikle mobilya seçiminize dikkat etmelisiniz.

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Country Mutfak Dekorasyonu

Bu günlerde, mutfak bölümünde ışığın görülmesi ve kendinizi evinize ait hissetmenin önemi oldukça yüksektir. Bu konuda doğru tercihi yapma kararı verirken, bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin, döşeme ve duvar boyasını seçerken, daha sonra herhangi bir zorluk ya da zararla karşılaşmamak için yanlış seçim yapmaktan kaçınmak gerekir. Ayrıca, mutfağa girmenizi sağlayan kapıda aynı dikkatle hareket edilmelidir.

Country Mutfak Dekorasyonu

Büyük mutfaklarda özellikle çift kişilik yatakların küçük çocuklu aileler için son derece pratik olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dar odalarda yaşayan kişiler için de ideal bir seçenektir. Çift kişilik yatak modelleri, evinizdeki diğer mobilyalarla uyumlu olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Çocuklar için uygun olan bir modeli tercih ederek siz mutfakta geç vakitte bir şeyler hazırlarken küçüklerinizi huzurlu ve güvenli uykularına dalmalarını sağlayabilirsiniz.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)