Klasik Mutfak Dekorasyonu Sevenlere 15 Öneri
Klasik mutfaklar, ayrıntılarıyla tanımlanır ve göz alıcı ayrıntılar yaratmak, mutfak masasına ayak tasarlamak kadar basit değildir. İster eski dünya ister Akdeniz zevkinde olsun klasik mutfak modelleri aynı temel unsurları paylaşır.
Dekorasyonda
İşte, evinizde klasik mutfak dekorasyonu yaratmanıza yardımcı olacak 15 ayrıntı:
Mutfak Masası Takımı
1. Mimari detaylar: Klasik mutfak dekorasyonu, her alandaki ayrıntılara odaklanır. Baktığınız her yerde süsleme veya dekor vardır ama en iyi klasik mutfaklar fazla eşyalı değil katmanlı görünüm sunarlar. Ayrıntılar demişken, klasik mutfaklarda hepsi vardır; kemerler, pervazlar, tavan kirişleri, çerçeveli ve kabartmalı panel dolaplar, özel bir pervaz çerçevesi, avizeler, mobilya görünümlü dolaplar ve tabii ki mutfak masası bacakları. Her bir alanın nasıl detaylandırıldığına dikkat edin: Masanın kıvrık bacakları, muhtemelen bir buzdolabını saklayan koyu renkli ahşap kapak, özel pervaz çerçevesinin şekli ve kalıbı. Ve bunların hepsi yükseltilmiş panellere, gömme dolaplara ve kutu kesitli kiriş tavana ek olarak vardır.
Gömme Dolap Modelleri
2. Gömme veya çerçeveli dolap: Dolap tasarımının, bir mutfağın görünüşü üzerinde önemli bir etkisi vardır. Tam katmanlı veya çerçevesiz dolaplar, dolabın daha çağdaş bir şekilde oluşturulmasıyla ilişkilidir – kapak, dolabın çerçevesini kaplar ve açıkta kalmış herhangi bir menteşe göremezsiniz. Gömme veya çerçeveli dolaplar, daha çok avrupai tarzda kurma dolaplarla ilişkilidir. Bu tür bir yapılandırmada, kapakların çerçevelerini görürsünüz; kapaklar ve çekmeceler ise bu çerçeveyle aynı hizadadır. Ayrıca bu tip dolap kapaklarında, açıkta kalmış uzun menteşeler gümüş, pürüzsüz bronz veya antika pirinçtir.
3. Sırlı ve antika dolap kaplamaları: Klasik mutfak dolapları, eski ve yıpranmış bir görünüm sağlamak için çoğunlukla sırlanmış ya da eskitilmiş dolap kaplamalarına sahiptir. İster antik beyaz, ister resimdeki masa gibi renkli kullanın, biraz sırlama yıllanma ve paslanma katılabilir. Yine de dikkatli olun. Bazı antika kaplamalar sahte görünür. Bu nedenle mobilyacıya sipariş vermeden önce onaylamanız gereken örnekleri bulundurduğundan emin olun.
4. Bombeli kapaklar: Modern mutfaklarda düz panel kapaklar; klasik mutfaklarda ise daha fazla süsleme görürsünüz. Bombeli kapaklar birçok farklı stile sahiptir ve bu ekstra ayrıntıyla oluşturulmuş gölge hatları, klasik mutfakların imzasıdır. Seçenekler konusunda mobilyacınızla görüşün.
5. Karma kapak stilleri ve kaplamaları: Geleneksel mutfaklarda genellikle birden çok kaplama kullanılır. Bazen, örneğin bir masanın çevresinde ve başka dekorların çevresinde ayrı renk ve stiller görebilirsiniz. Bunu sadece iki farklılıkla sınırlamak zorunda değilsiniz; Uzun bir dolabı doğal lekeli ahşap tonla karıştırmaya çekinmeyin. Kahvaltı barına ya da uşağın kilerine benzer bir dolap parçası bile üçüncü veya dördüncü renkte yapılabilir. Karma kaplamalar klasik mutfaklara ‘zamanla toplanmış’ hissi verir.
6. Dekoratif dolap kapağı ekleri:Klasik mutfaklarda tasarımında dolaplar için sınırsız detay seçenekleri vardır: Eğimli dış kenarlı cam, antik cam, düzinelerce farklı düzenlemede ahşap dikmeler veya bu mutfakta gösterilen metal kafes ekler. Bazı klasik mutfaklarda bile farklı bölümlerde farklı seçenekler kullanılmaktadır.
7. Dekoratif kalıplar ve köşebentleri: Daha fazlasının olduğunu akılda tutarak; oymalı köşebentler veya desteklerle süsleme ekleyebilir ve bunları dolaplar arasına kalıp yöntemi ile uygulayabilirsiniz.
8. Dolaplara uygulanabilecek mimari ayrıntılar: Bu mutfakta, gözünüzü odak noktasına cezbeden mimari çevreye ek olarak, lavabo duvarı taban dolaplarında bacaklar göreceksiniz. Lavabo taban dolaplarının her iki tarafındaki dolaplardan farklı bir derinlik olduğunu da fark edebilirsiniz – bu dalgalı derinlikler görsel bir çekicilik katar. Klasik mutfaklar, masa bacakları ve sütunları gibi ayrıntıları, dolapları ayakta durmuş gibi görünen mobilya tarzı süpürgelikleriyle ve bazen şömine çevresine benzeyen özel ahşap davlumbaz çerçevesi gibi unsurlar kullanır. Bu ayrıntıların hepsi bir mutfağı tam bir klasik mutfak haline getirmek için birbiri üzerine yerleştirilir.
Bu mutfak, şu mimari öğelerden bazılarını gösterir: davlumbaz çerçevesi, masadaki sütunlar, mobilya süpürgelik ve daha fazlası.
9. Çiftlik evi tipi lavabolar, klasik mutfakların bir başka imzasıdır. Bu lavaboların eski moda el yapımı karakteri geniş bir kitleye hitap eder.
10. Lüks tezgâh malzemeleri: Calacatta ve Statuary mermeri, cevizden kesme tahtası, kuvarsit ve hafif granitler klasik mutfak tezgâhı için popüler seçeneklerdir. Mermer daha fazla bakım gerektiren bir malzeme olsa da insanları kendine çekmeye devam eden klasik dönem hissine sahiptir. Eğer daha kolay bakım gerektiren bir malzeme istiyorsanız, mermer ve kireç taşı görünümlü birçok kuvars malzemesi de vardır. Cilalı taş ara sıra ortaya çıksa da tezgâh üstünde bilenmiş ya da lekesiz kaplamalar genel olarak daha geleneksel görünmektedir.
11. Süslü ve dekoratif aydınlatma:Klasik mutfaklar, kristal veya pirinç avizeler, fener tarzı ışıklar (genellikle bir mutfaktan ziyade bir yemek odasında görmeyi beklediğiniz bir aydınlatma) ile övünürler. Günümüzdeki gibi kullanılmayan geçmişin mutfaklarından bu yana süren bu eğilim kesinlikle daha az klasik dönem stilidir ama bu tür aydınlatma, onları, kullanım amacı mutfak olan mekânlardan çok oturma odalarına benzetir.
12. Özel metal, alçı ve taş davlumbazlar: Ahşap çerçeveli ve şömine tarzı davlumbazlara alternatif olarak klasik mutfaklar genellikle süslü metal davlumbazlar, kalıplar ve mermerleri olan özel şekilli alçı davlumbazlar ve hatta oyma taş davlumbazlara sahiptir. Alçı davlumbaz çoğu zaman süslüdür ancak ahşaptan daha ağırdır. Kapak kemerini takmak için davlumbazın yanındaki ahşap dolaplarınız olmadığında bu stil, harika bir iş çıkarıyor çünkü alçı başlık daha da iyi duruyor.
13. Tezgah arası nişler ve çıkıntılar: Küçük, beklenmedik ayrıntılarla bu ekstra adımı atmak, klasik bir mutfak hissini ortaya çıkaran şeydir.
Fırın arkasındaki nişler bu detaylardan biridir. Davlumbaza bitişik olan nişler de başka bir çözümdür.
14. Mobilya tarzı uzun dolaplar: Dolap gibi görünmeyen dolaplar, klasik mutfaklarda büyük bir beğeni topluyor. Solda bulunan lekeli ahşap dolap, kiler ya da buzdolabını saklıyor olabilir.
15. Kafes görünümlü dolaplar: Kafes görünümlü dolaplar, genellikle yemek odası mobilyaları gibidir ancak birçok klasik mutfakta yerini almıştır. Tezgâhta sağladıkları ek depolama alanı, ev sahiplerinin fırsatı kaçırmayacakları şeylerden biridir.