Balkon Dekorasyonu Fikirleri (Cam, Fransız, Çim, Açık, Kapalı ve Salıncak)

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkonunuzu farklı ve kullanışlı şeklide dekore etmeniz için balkon dekorasyonu fikirleri sunuyoruz.
Bu fikirleri inceleyerek, balkon boyut ve şeklinin uygun olması durumunda tercih edebilirsiniz. Uygulamalar ile balkonunuz son derece şık görünüyor olacak.

Balkon aydınlatmaları: En çok sunulan fikirler arasında led aydınlatmalar var. Balkonlarda farklı bir ortam yaratmak açısından son derece uygun. Ledler ile aydınlatma sağlayarak keyifli bir ortam yaratabilirsiniz. Balkon dekorasyonu fikirleri dendiğinde, akla gelenler arasında aydınlatmanın iyi olduğu balkonlarda aynı zamanda akşamları kitap okuma köşesi için bir alan yaratmak da var. Minik bir köşede minder koyarak o alanın okuma köşeniz olmasını da sağlayabilirsiniz.

Balkonda kullanılan dekoratif ürünler, balkonu renkli ve şık bir hale getirir. Dar balkon dekorasyonu için önerilen, mutlaka tercih edilen eşyaların minimal seçilmesi ile balkonun kullanımının daha şık ve pratik hale gelmesini sağlamaktır. Dar balkonlarda kullanacağınız puflar ile konforlu bir alan yaratın.

Cam Balkon Fikirleri - DekorBlog.com

Cam Balkon Dekorasyon | Fikirleri

Cam balkon dekorasyon belki de en rahat dekore edebileceğiniz çeşittir. Sebebi ise mevsim gözetmeden hareket edebiliyor olmak. Çünkü balkon dekorasyonunda önemli olan, kullanışlı hale getirmek. Cam balkonlarda ise kullanım alanı sınırlanmadığından, direkt olarak oturma grubu koymak – balkon masası kullanmak mümkün oluyor. Tüm bunları göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz.

  Balkon Dekorasyonu Fikir ve Önerileri 2024

Kapalı balkon dekorasyonu;

Cam ile kapatılmış olan balkonlarda adeta bir kış bahçesi oluşturmak mümkün. Eğer balkon genişse, tekli balkon salıncaklarından alıp eğlenceli bir balkon yapabilirsiniz. Ancak kapalı balkon dekorasyonu fikirleri için istediğiniz sürekli olarak kullanılacak olan bir dekorasyonda, bu durumda direkt olarak oturma grubu ile balkonun konforlu bir yaşam alanına dönüştürülmesi sağlanabilir.

Balkon Çim Halı Dekorasyonu

Balkonunuzda doğal bir alan yaratmak, aynı zamanda yeşilin enerjisini balkonunuza taşımak için balkon çim halı dekorasyonu yapabilirsiniz. Dilerseniz balkonun tamamına dilerseniz de sadece bir bölümüne döşeme yaptırmanız olağan. Son dönemde en azından çocukların oyun alanı için döşenen çimler ile doğal alana yakın bir dekorasyon yapılmış oluyor. Kullanımının rahat olmasının dışında, aynı zamanda sevilen bir ortam yaratılıyor. Seçim tamamen sizin.

Balkon Minder Dekorasyonu

Minder kullanımı; dar ya da geniş olması fark etmeden balkonlarda rahatlığı ve işlevselliği yaratmak için tercih ediliyor. Bu durumda direkt olarak balkon minder dekorasyonu sayesinde balkon rahatlıkla kullanılır hale geliyor. Balkonun bir köşesinde minderleri kullanarak daha rahat bir alan yaratılabilir.

  Balkon Dekorasyonu Fikir ve Önerileri 2024

Renkli puflar: Balkonlara özel puflar, balkonun belli bir köşesinde konforu sağlıyor. Hem şık hem de renkli minderler ile balkonunuza renk katabilirsiniz. Sizin için hem keyifli bir dekorasyon olacak hem de rahat edeceksiniz.

Fransız Balkon Dekorasyonu

Fransız balkon dekorasyonu, aslında size pek de bir oturma alanı bırakmayacak kadar dar bir alanda dekorasyon demektir. Buna rağmen eğer balkonda zaman geçirmeyi seviyorsanız, daha dar sandalyeler alarak bir tane sandalye kullanabilirsiniz. Ayrıca balkonun tırabzan kısmında mutlaka çiçeklere yer vererek balkonun şık bir alana dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Dekorasyonda önemli olan pratik ve kullanışlı bir alan yaratmak olduğundan bu alanda minimal – özel tasarım sehpalar da kullanabilirsiniz.

Salıncaklı Balkon Dekorasyonu

Balkonlarda salıncak tercih etmek, son derece şık bir görüntü. Hem keyifli hem de modern bir dekorasyon için tercih edilebilir. Genişlik açısından uygun olan bir balkonunuz varsa mutlaka salıncak alabilirsiniz. Salıncaklı balkon dekorasyonu fikirleri için önerilen salıncaklar aşağıdaki gibidir.

Kasa salıncak çeşitleri
Bohem hamak çeşitleri
Salıncak koltuk
Geniş salıncak metal
Fonksiyonlu salıncak
Tekli kapalı balkon salıncağı

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Gibi pek çok model var. Bu modellerden sizin balkonunuz için en uygun olan boyutu seçebilirsiniz. Balkonu boğmadan ve sıkıştırmadan, balkon dekorasyonu fikirleri uygulamak son derece keyifli olacaktır.

  Balkon Dekorasyonu Fikir ve Önerileri 2024

Sizin seçmiş olduğunuz renklerde olan dekoratif ürünler, balkonda keyifli zaman geçirmeniz için ilk adımdır. Dekorasyona kendi imzanızı atarak dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Tavsiye: Özellikle belirmek gerekiyor ki aldığınız bütün ürünler garantili ve adınıza faturalı olsun bu gibi tadilat onarım yeni dekorasyon ürünleri her zaman alınan ve ucuz ürünler değil. Maliyeti yüksek sökme takma gibi işlemleri bile ustalarca bir çok işlemden geçip en son haline gelmekte buda masraf demektir.

Koçtaş ve Ikea gibi Büyük firmalardan adınıza faturalı ürünler alın eğer ki bir ustaya iş yaptırıyorsanız da ustanın hangi malzemeyi kullandığını sorararak öğrenebilirsiniz. Gerekirse ürünleri kendiniz temin edin ve gerektiğinde garantiden rahatlık ile değiştirin aksi durumda ustaya ulaşmakta zorlanacaksınız çünkü usta bunun peşinde koşturmak istemeyecektir.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)