Balkon Dekorasyonu Fikir ve Önerileri 2024

Balkon Dekorasyonu

Balkon Dekorasyonu

Balkon dekorasyonu balkonların oturma alanı olarak rahatça kullanılmasını sağlıyor. Balkonlarınızı sadece açık havalarda oturulan bir yer olmasının dışında, günün herhangi bir saatinde rahatlıkla zaman geçirebileceğiniz bir yer olarak dekore edebilirsiniz.

Dekorasyon için önerilen eşyaları temin ederek, balkonda özel bir alan yaratmak mümkün. Işıklandırma, oturma minderleri, aksesuarlar ile balkon dekorasyonu son derece şık olacak. Hem keyif alacağınız hem de rahatlıkla zaman geçireceğiniz bir alan yaratmanız için önerilerimizi sunuyoruz.

Balkon Dekorasyonu

Balkon Dekorasyon Modelleri

Balkon dekorasyon modelleri ile siz de şık bir balkon yaratabilirsiniz. Öncelikle dekorasyon için önerilerimiz balkonun genişliği ve balkonun şekline göre olacak. Siz de balkonunuzun şeklini tam olarak göz önünde bulundurarak ona göre bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Dar balkon: Dar balkon için dekorasyon nasıl olacak? Öncelikle balkonu konforlu bir hale getirmek için dar olan zeminin tamamında oturma minderi kullanın. Arka kısım için ise daha ince minderler kullanarak oturma alanını hem konforlu hem de geniş bir hale getirin. Kullandığınız ışıklandırma ile dar balkonda aydınlığı sağlayın. Minik aksesuarlar ile balkonunuzu süsleyebilirsiniz.

  Balkon Dekorasyonu Fikirleri (Cam, Fransız, Çim, Açık, Kapalı ve Salıncak)

Geniş balkon: Peki, geniş balkon dekorasyonu nasıl olmalı? Aslında balkonunuz geniş olduğunda, tamamen dilediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. İlk olarak neye ihtiyaç duyduğunuzu ve balkonu hangi amaçla kullanacağınızı düşünün.

Balkonda oturma grubu kullanmak, balkon masası ya da balkon sandalyeleri kullanmak, balkona özel salıncak kullanmak gibi tamamen alana göre seçim yapabilirsiniz.

Cam balkon: Son dönemlerde en çok görmeye alışık olduğumuz balkon dekorasyonu, cam balkon oluyor. Kış aylarında da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir balkon için siz de balkonu kapatarak adeta bir kış bahçesi yaratabilirsiniz.

Balkonda aydınlık bir alan yaratarak aynı zamanda gece ve gündüz kullanıma açık hale getirebilirsiniz.

Kare balkon: Kare balkon için dekorasyon eğer büyük bir kare ise kare bir masa ile başlayabilir. Yanına eklenen sandalyeler ve dekoratif ürünler ile balkon şık bir hal alabilir. Küçük olan kare balkonlar için ise boğucu olmaması açısından renkli minderler kullanmak en iyi seçim olacaktır.

Küçük balkon: Balkonunuz eğer çok küçükse masadan kaçının. Daha pratik ve özel tasarım olarak sehpalar kullanın. Hem şık bir görünüm yaratmak hem de keyifli bir ortam oluşturmak açısından son derece önemlidir.

  Balkon Dekorasyonu Fikirleri (Cam, Fransız, Çim, Açık, Kapalı ve Salıncak)

Açık balkon: Açık balkon dekorasyonunda kaldırılması pratik olan eşyalar kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Daha toplu bir balkon dekorasyonu, hava koşullarına göre hareket etmenizi de kolaylaştırır. Işıklandırma ve elektrik sistemi için ise dekorasyon öncesinde güvenliği tamamen sağlamak önemlidir.

Kapalı balkon dekorasyonu: Balkonlarda kapalı balkon dekorasyonu her mevsim kullanabileceğiniz bir alan yaratmak demek. Bunun için masa, balkon koltuğu kullanmak mümkün. Ayrıca güneş seven çiçekler ile de balkonunuzu renklendirebilirsiniz.

Cam Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkon Dekorasyonu

Küçük balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Balkonunuz küçükse, yapmanız gereken balkonu hangi amaçla kullanacağınızı belirleyerek hareket etmek. Sadece akşamları oturmak, kitap okumak için bir alan yaratacaksanız iyi bir ışıklandırma ve minderler ile balkonu dekore edebilirsiniz. Ancak birileri ile oturup sohbet edebileceğiniz bir alan yaratmak istiyorsanız, bunun için mutlaka minderler kullanarak en azından iki kişinin karşılıklı gelebileceği şekilde bir dekorasyon yapmanız önerilir.

Balkon Dekorasyon Ürünleri

Balkonunuza renk katın. Dekorasyonda mutlaka sizden bir şey olsun. Kendi imzanızı atacağınız dekoratif ürünler, aynı zamanda balkonunuzda ışık saçacak. Bunun için size kendinizi daha iyi hissettiren, enerji veren balkon dekorasyon ürünleri seçmenizi öneriyoruz.

  Balkon Dekorasyonu Fikirleri (Cam, Fransız, Çim, Açık, Kapalı ve Salıncak)

• Askılı saksılar
• Deniz kabuğu tavan balkon süsleri
• Ahşap bambu rüzgar çanları
• Renkli duvar süsleri
• Minik heykel balkon süsleri

Sunulan ürünleri değerlendirip yapacağınız balkon dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Balkon dekorasyon önerileri arasında en sık yer alan renkli duvar süslerini mutlaka tercih etmelisiniz. Sizin görmekten keyif aldığınız objelere balkonda yer vermek daha sevimli bir ortam yaratır.

Tavsiye: Cam balkon yaptırmadan önce ilk olarak marka araştırması yapın. Eğerki usta’ya iş veriyorsanız kullanacağı marka ve modeli sorun. Ardından işinin garantisi var mı ve kullandığı malzemenin garantisi var mı sorgulayın. Cam balkon günümüzde maliyetli olabiliyor tekrar tekrar yapılacak bir uygulama değildir. Soğuk ve sıcak yalıtımını sağlamak şart bu sebeple usta araştırırken ürün markasını sormayı ihmal etmeyin.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)