Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri 2024

Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri

Küçük Salon Dekorasyonu

Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri,Salon dekorasyonlarında en çok destek alınan ve öneri istenen aşama, küçük salon dekorasyonu oluyor. Çünkü küçük salonlarınızı dekore etmeye başladığınızda, pek çok eşyanın salona uygun olmadığını görürsünüz. Dekorasyonda yeniliğe gitmek, biraz daha dekorasyonun şık gözükmesini, odanın rahat bir alan olmasını sağlamak önemlidir. Bunun için de mutlaka önerilere göre hareket ederek, siz de dekorasyonda bir farklılık yaratmalısınız. Sizin için sunulacak olan seçenekleri değerlendirin ve siz de salonda eşsiz bir görüntü oluşturun.

20 metre kare salon dekorasyonu;

Dar bir alan olduğundan, mutlaka bu alanda dekorasyon için yapmanız gereken alanı daha geniş gösterebilecek şekilde dekore etmek. Kullanacağınız renkten seçmiş olduğunuz mobilyalara, zemin rengi ve halılara, perdelere kadar tamamen doğru bir seçim olmalıdır. Daha geniş göstermek ve ferah bir alan yaratmak açısından seçiminizi en iyi şeklide yapmanız gerekiyor.

  • Yerden yüksek mobilyalar alın: Mutlaka aldığınız konsollar, oturma grupları yerden yüksek olanlar arasından seçilmelidir. Zeminin gözükmesi, alanın daha büyük olduğu hissini yaratır. Bunun için mutlaka seçmiş olduğunuz koltuk ve diğer eşyalarda da ayaklı olmasına özen göstermeniz önerilenler arasında.
  • Açık renkler: Koyu renkler aynı zamanda alanın daha dar gözükmesine sebep olacağından mutlaka açık renkler tercih edin. Ayrıca farklı objelerde koyu ve farklı renkler kullanarak da şık bir dekorasyon olmasını sağlamış olacaksınız. Bunu göz önünde bulundurarak bir dekorasyon yapmanızı öneriyoruz.
  • Halı seçimi: Halının koltukların altına ya da farklı bir eşyanın altına girmeyecek boyutta olması gerekiyor. Bu şekilde çok daha avantajlı bir şekilde halı seçimi yapılmış olacak. Çünkü alan daha geniş olan ve son derece şık bir görüntü elde edeceksiniz.
  • Perde seçimi: Eğer perdeler tül olacaksa, yere kadar olmalı ve alanın büyüklüğünü arttırmalı. Ancak store perde seçimi için ise mutlaka daha spor ve biraz daha açık renkler tercih etmenizin avantajlı olacağını söyleyebiliriz.
    Küçük Salon Dekorasyon Fikirleri
  Salonda Ayna Nereye Asılmalı?

50 metre kare salon dekorasyonu;

Peki, 50 metre kare salon dekorasyonu nasıl olacak? Son derece küçük bir alan olduğundan mutlaka dekorasyonda dikkat etmeniz gerekenlere göre hareket edin. Dekore edeceğiniz salonda, ilk olarak ihtiyaçlarınızı belirleyin. Ardından aşama aşama dekorasyon işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayın. Hem hızlı bir dekorasyon hem de avantajlı bir dekorasyon için önerilerimize göre hareket edebilirsiniz.

  • İhtiyaçlar: Salonda olması gerekenler nedir? Kitaplık, oturma grubu ya da masa? Sizin için en önemli olanı en minimal ve işlevsel şekilde belirledikten sonra alana yerleştirmeniz öneriliyor. Mutlaka alanı göz önüne getirip, bu şekilde ihtiyaç listenizi oluşturmanız öneriliyor. Sonucunda ise avantajlı şekilde dekorasyonun tamamlanması söz konusu olacaktır. Son derece memnun kalacağınız bir şekilde dekorasyon için ilk adımı atacaksınız.
  • Zemin rengi: Dar alanda zemin renginin açık olması gerekiyor. Bunun için eğer salon dekorasyonu için zemin rengi koyuysa değiştirebilirsiniz. Daha açık renkler kullanarak odanın daha ferah ve canlı olmasını sağlayabilirsiniz. Sizin için önerilen zemin desenleri de olabilir. Minimal – küçük desenli olan zeminleri tercih etmeniz avantajlıdır.
  • Duvar rengi: Olması gereken duvar rengi, kesinlikle koyu renkler değil. Sadece bir duvarda şeritler ve koyu renkler kullanarak odaya hareket katabilirsiniz. Ancak bunun dışında önerilen mutlaka açık renkler ile dekorasyonun tamamlanmasını sağlamak olacaktır. Göz önünde bulundurarak dekorasyonun daha ferah bir alan yaratmasını sağlayabilirsiniz.
  • Objeler: Dekorasyonda kullandığınız objeler son derece önemlidir. Eğer minik dekoratif ürünler kullanırsanız, çok daha pratik bir şeklide dekorasyonu tamamlamış olursunuz. Sizin için hem kullanışlı hem de avantajlı bir dekorasyon uygulanması mümkün. Siz de bunu göz önünde bulundurun ve objeleri tercih ederken daha küçük ve renkli olmasına özen gösterin. Küçük salon dekorasyonu için çok daha avantajlı bir sonuç elde etmiş olacaksınız.
  Salon Dekorasyonu Önerileri ve Fikirleri 2024

 

Küçük Salon Dekorasyonu

Evinizi sevdiğinizi biliyoruz her odanın ayrı bir değeri var sizde evinizin kaç metre kare olduğunu ve nasıl dekore ettiğinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sizde evinizin fotoğraflarını paylaşmamızı ve sizin evinizi yorumlamızı istiyorsanız lütfen aşağıdan evinizin resimlerini gönderin ve mimarlarımız eviniz için tavsiyelerde bulunsun.

Bir sonraki yazımızdan 30 metre kare ve 40 metre kare Küçük Salon Dekorasyon Fikirlerine ulaşabilirsiniz. Mimarlarımızın ele almasını istediğiniz konular varsa onlarıda aşağıdan yorumlayabilirsiniz…

https://dekorblog.com/salon-dekorasyonu/

error: Seni gidi yaramaz seniii :)