En Çok Beğenilen Mutfak Dekorasyon Tarzları (2024)

Mutfak Dekorasyon Tarzları

Mutfak Dekorasyon Tarzları

En Çok Beğenilen Mutfak Dekorasyon Tarzları.

Muhtemelen mutfak dekorasyonu tadilatı yada renovasyonu yaptırmak istediğinizde bir çok farklı mutfak çeşitleri ile karşılaşmış veya ismini duymuşsunuzdur. Bu yazıda 12 farklı mutfak dekorasyon stilini basit şekilde açıklamaya çalışacağız. Kısa bilgilerin yanında görsel mutfak dekorasyon örnekleri ile beğendiğiniz tarzı seçebilirsiniz. Yazının sonunda sizde en çok beğendiğiniz tarzı bizimle paylaşın, bakalım Türkiye’de en çok hangi dekorasyon stili beğeniliyor.

Çiftlik tarzı (Country) Mutfak Dekorasyonu

Sıcak ve geniş çiftlik evleri, hem konfor hem de fonksiyonellik temelinde kurulurlar. Açık raflar, geniş evyeler, klasik yer döşemeleri ve büyük mutfak masaları ile içinde kolaylıkla ve zevkle yemek pişirebileceğiniz bir yapısı vardır.

Rustik Tarz Mutfak Dekorasyonu

Bu tarzı anlatmak biraz zor, çünkü “eski”, “yıpranmış”, “kabaca planlanmış” gibi kavramları yeni bir mutfak yaparken kullanmayacağınızı düşünürsünüz. Rustik mutfaklar, modern beyaz renkli mutfakların tam karşısında durmaktadır.

Modern Tarz Mutfak Dekorasyonu

Günümüzün modern mutfakları; çerçevesiz hatta kulpsuz dolap kapakları, genelde inox olarak tabir edilen sade metalik mutfak ekipmanları, uzun yatay çizgiler ve süs ve aksesuarlardan arındırılmış bir yapıya sahiptir.

  Klasik Mutfak Dekorasyonu Sevenlere 15 Öneri

Country Mutfak Dekorasyonu

Klasik Tarz Mutfak Dekorasyonu

Klasik Mutfakları sahip oldukları detaylar belirler. Bu detaylar arasında; kemerli tasarımlar, dekoratif destekler ve kirişler, antika görünümlü mobilya kullanımı, hatta şamdanlı avizeler sayılabilir. Elbette bunlar sadece birkaç örnek çünkü klasik mutfaklarda sayılamayacak kadar çok detay olabilir. Ev sahibinin detaylarda çok fazla çalışması gerektiği için, ev sahibinin tarzını yansıtan yegâne mutfaktır.

Çağdaş Tarz Mutfak Dekorasyonu

Çağdaş mutfaklar, modern mutfaklarla birbirine çok karıştırılabilir. Her ikisini de birbirinden ayırmak gerekirse; modern mutfaklar yapısal ve sistemsel özellikleri ön plana çıkartırken, çağdaş mutfaklar daha eğlenceli formlar ve farklı zamanların dekoratif elementlerini içlerinde barındırırlar.

Geçiş Tipi (Transisyonel) Mutfak Dekorasyonu

Geçiş tipi mutfakları, klasik mutfaklar ile çağdaş mutfaklar arasında ki bir orta nokta olarak düşünebiliriz. Klasik dizaynın sıcaklığı ile çağdaş tasarımın sadeliğini belirli bir dengede buluşturuyor.

Akdeniz Tarzı Mutfak Dekorasyonu

Kemerli kirişler ve pencereler, el boyama fayanslar, sıcak renklerde dolap kapakları Akdeniz tarzı mutfakların olmazsa olmazıdır. Özellikle İtalyan ve İspanyol tarzları akdeniz tarzı olarak bilinen tarzda daha baskın bir yapı gösterir.

  Mutfak Dekorasyonu Fikirleri ve Modelleri 2024

Derleme Tarz Mutfak Dekorasyonu

Belirli tarzların kalıplarına, o tarza uymak için beğenmediğiniz şeyleri kullanmaya karşı mısınız? Ev sizin eviniz, istediğiniz tarzın beğendiğiniz öğelerini alıp tamamen kendinize özel bir tarzda mutfak yaratabilirsiniz. Derleme mutfak tamamen size kalmış bir mutfak tarzıdır ve tam da bu nedenle belirli bir çizgisi yoktur.

İskandinav Tarzı Mutfak Dekorasyonu

Minimalist dekorasyon unsurları içeren, genelde temiz hatlara sahip, hem fonksiyonel hem de konforlu bir tarzdır. Genelde beyaz renkler tercih edilse de, açık renkli ahşap kullanımı doğal bir görünüm katar.

Endüstriyel Tarz Mutfak Dekorasyonu

Yanlış anlamayın otel mutfaklarından bahsetmiyoruz. Peki evinizde endüstriyel bir mutfak tarzını nasıl yakalarsınız. Tek kelime ile “Metal”. Dolap kapakları hatta orta adalarda metal kullanımı yaygındır. Bazı dekorasyonlarda duvarlar boyanmadan veya fayans ile kaplanmadan çıplak olarak da bırakılır. Bulunulan mekanın ev olması sebebiyle ahşabında bu dekorasyona eklenmesi yaygın bir tercihtir.

Tadilatsız Mutfak Yenileme

 

Yazlık Tarzı Mutfak Dekorasyonu

Abartıya kaçmayan sade mutfaklardır. Genelde beyaz tonların hakim olduğu bu mutfaklarda, ikinci renk olarak açık pastel renkler tercih edilir. Kullanılan her malzemede gösterişten kaçınılır ve minimalist bir yaklaşımla hareket edilir. Yazlık tarzı mutfak Bu yazıda yer almayan daha farklı tarzlarda mutfak çeşitleri de bulabilirsiniz. Mesela asya tarzı, yada köy evi tarzı gibi. Burada en çok beğenilen ve kullanılan bazı tarzları yansıtmaya çalıştık. Sorularınızı yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz. Bu arada en çok beğendiğiniz tarzı bize yazmayı unutmayın.

  Country Mutfak Dekorasyonu için 8 Temel Fikir Önerisi

Avrupa ile kıyaslamalar pek yapmadık sebebi ile oradaki kültür ile bizim burada bulunan mutfak kültürü birbirinden çok farklı çünkü orada insanlar genelde dışarıdan yemek yiyor ve mutfakta seçenekleri çok fazla yok.  Türkiye’deki yetiştirilen ürünler ise daha fazla ve Osmanlı mutfağına hala hakim olduğumuz için bazı bölgelerde hala efsane ev yemekleri yapılabilmekte. Örneğin; Adana, Trabzon, Kayseri, Konya, Mardin gibi gibi şehirlerde gastronomi gerçekten konuşuyor.

Bakalım en çok hangi tarz mutfak beğeniliyor.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)