Her Dekorasyonda İşinize Yarayacak 10 Altın Öneri

Dekorasyon Önerileri

İşinize yarayacak her dekorasyonda kullanabileceğiniz 10 altın değerinde öneriyi sizler için hazırladık.

Bu önerileri bizzat gidip işin ustalarından öğrendik. Bunların arasında mimarlar, ustalar ve mühendisler yer almaktadır.
Bende bir iç mimar olarak size yılların deneyimi ile aktaracağım…
Dekorasyon Önerileri

Mutlu Olacağınız Evi Tasarlarken Yol Gösterecek 10 Nokta

Dekorasyon sanat gibidir. Belirli sabit kurallara yada gizli tariflere dayanmaz. Dekorasyon; genellikle yaratıcılık gerektiren, devamlı olarak farklı ürünleri ve fikirleri incelemeyi gerektiren bir süreçtir. Biraz hayal gücü, biraz ilham, biraz araştırma ve çoğunlukla da deneme yanılma ile geçen bu süreçte ustalaşmak genellikle yıllar alır. Ama gene de her ev sahibinin uygulayabileceği, dikkate alınması gereken bazı adımlarla güzel ve güçlü bir dekorasyon yaratabilirsiniz.

Özellikle yeni bir eve taşınmadan önce evin boyatılması en çok uygulanan işlemdir. Her ev sahibi yada kiracı için mantığı kolayca anlaşılabilir bir uygulamadır. Fakat ideal yaklaşım bu değildir. Özellikle Filli Boya, Dyo, Marshall, Polisan, Jotun gibi her boya firmasının birbirinden farklı yüzlerce rengi, her renge ait onlarca farklı tonu bulunmaktadır. Bu renklerin her biri her evde farklı görünecektir.

Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Çünkü her evin aldığı ışık, mobilyaların renkleri ve yansımaları birbirinden farklıdır. Şu anki oturduğunuz ev ile yeni taşınacağınız ev arasında bile, aynı renk farklı etkiler yaratabilir. Elbette renk seçimi yaparken, eşyalarınıza ve halılarınıza en çok uyan renkleri seçmeniz gerekir. Fakat renginizi seçmeden önce farklı renkleri duvarınızın belirli bölgelerine sürerek bir süre kullanmalısınız.

  Banyo Tadilatı Nasıl Yapılır - Tadilat Ne Kadara Mal Olur ?

Bir odada mobilya kalabalığı yapmaktan her aman kaçının. Odanın içerisinde rahat hareket edebilmek her zaman önceliğiniz olmalıdır. Daha fazla mobilya almak yerine daha az ama daha kaliteli mobilyalar kullanırsanız odanız kendiliğinden daha güzel görünmeye başlayacaktır. Yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi küçük bir odada bile ferahlık yaratılabilir. Tek koltuk bu odayı boğmadan ne kadar büyük ve farklı bir stil katıyor.

Dekorasyon Önerileri
Dekorasyon Önerileri

Tablo seçimleriniz sizi yansıtıyor olmalı

Her hangi bir tablo asmak yerine alacağınız tablonun sadece duvar doldurmak için değil sizide yansıtması gerektiğini uutmayın. İlham almanız için size bir öneride bulunayım; Sanat galerileri yada müzeler gibi işinin profesyonelleri, resimleri genel olarak 150-160 cm aralığında bir yüksekliğe yerleştirirler. Özellikle tavanı yüksek evlerde resim ve tabloları daha yükseğe asmak isteyebilirsiniz. Ama önemli olan tabloyu göz hizasında tutmaya özen göstermektir.

Ayrıca bir tablonun yerine karar vermeden önce denemek en doğru yöntemdir. Tabloyu asmadan sadece tutarak resimlerini çekebilir ve en doğru yere karar verebilirsiniz.

Halı konumlandırma tercihleri

Tüm ayaklar halı üstünde: Halı tüm Oturma odasi mobilyaları tüm ayakları ile birlikte üzerinde tutabilecek kadar genişse bu yöntem geçerli olur. Bu oldukça lüks bir görüntü verir. Dikkat edilmesi gereken, halının duvardan 30-50 cm uzak olmasıdır. Sonuçta duvardan duvara bir halı değil tarzı olan bir halı kullanıyorsunuz.

  Yapmamanız Gereken 10 Dekorasyon Hatası (Bunları YAPMAYIN)

Tüm ayaklar dışarda: Küçük odalarda tüm mobilya ayaklarını dışarıda bırakacak şekilde halı kullanmak son derece düşük bir maliyet sağlar. Burada çok küçük bir halı seçmek yerine tüm mobilya setinin ön ayaklarına değecek şekilde bir halı seçmek en uygun yöntemdir.
Ön Ayaklar Üstte: Tüm mobilyaların ön ayaklarının halı üzerinde aynı ölçülerde tutun. Böylece hem düzenli bir görüntü yaratırsınız hem de alan daha ferah görünür.

Modayı takip edin ama uymayın

Unutmayın ki burası sizin eviniz ve bu dekorasyonu 10-15 sene belki de daha fazla kullanacaksınız. Günün modasını takip etmek elbette önemlidir, fakat dekorasyonu kendi zevkinize göre yaptırmak en doğru seçenektir. Böylece aynı dönemde yapılmış ve bir çok farklı yerde görebileceğiniz standart klişelerden kurtulmuş olursunuz.

Bir Odak Noktası Yaratın

Her filmde bir yada iki başrol oyuncusu, ayrıca destekleyen rollerde sanatçılar vardır. Evinizin dekorasyonu içinde aynısını düşünün. Bir odada bir yada en fazla iki odak noktası oluşturun. Bu bazen bir mutfaktaki tezgah, salonda ki bir şömine yada tablo, yatak odasında bir başlık olabilir. İkiden fazla başrol oyuncusu koyarsanız dekorasyon son derece dağınık görünecektir. Bu nedenle başrolün yanında ki her aksesuarı ikincil roller yapar hale getirmeniz gerekecektir.

Aksesuarlarınızı Yönetin

Evinize, odanıza uymayan bir ev aksesuarı kullanmayın. Anneniz doğum gününüzde bile hediye etmiş olsa, uymayan bir parçayı orada tutmayın. Mağazada gördüğünüz çok güzel bir aksesuar, evinize geldiğinizde hiçbir yere sığmayan bir file yada önemsiz bir detaymış gibi küçük bir hale dönüşebilir.

  Sistre Cila Nedir ve Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Bir aksesuarı nereye koyacağınız, orada nasıl duracağı yada farklı aksesuarlarla tamamlanıp tamamlanamayacağı çok önemlidir. Mağazada gördüğünüz bir aksesuarın önce boyutlarını sormak hatta bir resmini çekip evinizde tekrar gözden geçirmek en doğru yöntemdir.

Farklı Işık Katmanları Yaratın

Büyük olsun küçük olsun tüm odalarınızda farklı ışık katmanları yaratın. Tek bir ışık kaynağı yerine, kullanabileceğiniz farklı ışıklandırma teknikleri odanın sahip olduğu ambiyansı önemli ölçüde değiştirecektir. Yukarıda belirttiğimiz odak noktasına fazladan ışık vermek, odadaki her şeyin aynı oranda aydınlanmasını sağlayacak farklı spotlar kullanmak yada abajurlar, oldukça hoş ve farklı ambiyanslar yaratmanıza yardımcı olur.

Cesur  ve Değişikliklere Hazır Olun

Unutmayın; eviniz sizin ve sizin imzanızı taşımalı. Bu nedenle denedikçe daha fazla şey öğrenecek, neyin işe yaradığını neyin ise yaramadığını bileceksiniz.

Bazen sadece sevdiğiniz için alıp kullandığınız ama o odada çok beklenmeyen bir eşya odanın tamamen farklı bir havaya bürünmesini sağlayabilir.

Sonuç

Farklı dekorasyon tarzlarına ait çizgiler size sadece bir başlangıç noktası oluşturur, hatta bazıları pratikte bir çok evde uygulanamaz. Bu nedenle kendi kişisel çizginizde ilerleyin ve rahat olun.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)