Banyo Tadilatı Nasıl Yapılır – Tadilat Ne Kadara Mal Olur ?

Banyo Tadilatı

Banyo Tadilatı ve Düşünmeniz Gerekenler

Banyo tadilatı, öncesinde yaratıcı bir düşünme süreci gerektiren, hayallerinizi zorlayacağınız aynı zamanda pratik gerçeklere uymanız gereken bir süreçtir. Banyo; hergün kullandığınız bir alandır ve genellikle yalnız kaldığınız, günün stres ve yorgunluğunu attığınız, evinizin dışında ki dünyanın kirinden arındığınız, evin önemli bir kısmıdır. Burada yaptığınız yada yapmadığınız her türlü değişiklik, her gün önünüze çıkacak, ya mutlu olmanıza yada canınızın sıkılmasına sebep olacaktır.

Banyo tadilatı öncesi ve sonrasında düşünmeniz gereken bazı noktaları aşağıda bulabilirsiniz. Böylece banyo tadilatı nasıl yapılır, banyo tadilatı kaç gün sürer ve banyo tadilatı ne kadara mal olur gibi maliyet aynı zamanda fiyat sorusuna da kafanızda bir cevap vermiş olacaksınız.

Hayallerin ve pratik hayatın karışımı olarak tanımlamıştık. Hayallerinizde ki renkler, tasarım, küvet veya armatürler gibi şeyler elbette başlangıcı oluşturmaktadır. Lakin hayallerinizi gerçekleştirmek için duvarların arkasında ya da yerde neler olması gerektiğini hesap etmezseniz hayallerinizin maliyetinin tüm tahminlerinizi altüst edeceğinden şüphe etmeyin.

Banyo Tadilatı

Fayans Altında ki Zemin Problemi

Fayans döşemesi ve yapıştırılma şekli en büyük problemlerden birisidir. Modern ekipmanlar artık yapıştırıcı içerse de belirli bir süre önce inşa edilmiş evlerde, çimento üstüne çimento ile yapıştırma yaygın olarak kullanılan bir yöntemdi. Bu şekilde yapılmış banyolarda fayansın kaldırılması işlemi oldukça zahmetli ve maliyetli olabilir. Bu gibi durumlarda fayans işçiliği usta kişiler tarafından yapılmalıdır amatör kişiler tarafından yapılan işlemler tekrar gerektireceği için maliyetinizi arttıracaktır.

  Banyo Fayans ve Dekorasyon Modelleri 2024

Banyo Tesisat Borularını Gizleme

Bir yandan armatürlerinizi düşünürken diğer yandan tesisatınızı ve onlara bağlanacak diğer tüm gereçleri düşünmelisiniz. Kişisel bir tercih olarak tesisatın çıkış ve bağlantı noktalarını gizleyerek modern bir görünüm elde edebilirsiniz ya da açıkta bırakarak klasik bir görünüme ulaşabilirsiniz.

Banyo Tadilatı Eşik ve Eğim Önerileri

Unutulmamalıdır ki banyo suyun çok kullanıldığı bir yerdir ve banyoda yaşanan arızlar genelde su kaynaklıdır. Suyun arıza sebebiyle taşması ya da duş teknesi içermeyen bir banyo olması gibi sebeplerle su banyo dışına sızabilir. Buna engel olmanın iki yolu vardır. Birincisi kapınızda bir eşik olması diğeri de banyo da ki tüm zeminin gidere doğru eğimli olmasıdır.

Banyo Tadilatı

Sıcak Bir Banyo Odası Nasıl Yapılır ?

Banyoda çok fazla fayans kullanılıyor olması nedeniyle ortam ısı kaybetmeye meyillidir. Banyonun ısınması için farklı çözümler kullanabilirsiniz. Kalorifer, havlu kurutma panelleri, ya da yerden ısıtma bunlardan bir kaçıdır. Bu tip ısıtma çözümlerinden hangisini kullanacağınıza döşeme öncesi karar vermeniz gerekir.

Geniş Tek Bir Banyo mu, Küçük Farklı Banyolar mı?

Birçok evde tesisat işi kolaylaştırmak için ebeveyn banyosu ile genel banyo yan yana bulunur. Her iki banyo birleştirilerek büyük bir banyo elde etmek sık rastlanan bir projedir. Büyütülmüş banyolarda çift lavabo kullanabilir böylece büyüyen ailede aynı anda lavabo kullanımına imkân sağlamış olursunuz.

  Sistre Cila Nedir ve Öncesinde Bilmeniz Gerekenler

Fakat bu tip projeler aynı anda banyo yapılabilecek ya da tuvalete gidilebilecek alan sayısını sınırlar. Büyüyen ailelerin olduğu evlerde bir den fazla banyo olması daha uygun bir seçimken, 2 kişilik yaşam sürülen evlerde büyük banyolar daha kullanışlı olacaktır.

Şofben ya da Kombi ‘den Gelen Suyun Gücü

Şofben yada kombiden gelecek olan su miktarı önemlidir. Borulardan ve musluklardan belirli oranda sıcak suyun akmaması, kombinin belirli aralıklarla durup çalışmasına sebep olur. Bu da banyo esnasında sıcaklığın devamlı değişmesi ile neticelenir. Üstelik daha geniş sıcak su boruları sonradan takılabilecek yağmurlama gibi sistemlerin ihtiyacı olan bol suyu da karşılayacaktır.

Banyo Tadilatı Ne Kadara Mal olur ?

Banyo tadilatı fiyatı ve maliyeti hesaplarken genelde belirli bir malzeme yada teknik analiz yapılmaz. Tamamen tadilat yapılacak alanların gerekliliği ve ihtiyaçlarına göre belirlenir. Örneğin bir akma, kusma yada aşınmış bir parça varsa bunu tadilata başlamadan önce göremeyiz dolayısı ile tadilat sırasında extra olarak maliyetler oluşmaktadır.

Siz eğer ki belirli bir malzeme seçtiniz ve o malzemenin uygulanması gerekiyorsa (fayans gibi) bunların maliyeti bellidir lakin fayans kırma sırasında tesisatta bir problem gözlemlenirse borularda da değişikliğe gidilme tercih edilmektedir. Metre kare oranına göre Banyo tadilatı maliyet ve fiyatı çıkmaktadır.

  Salonda Ayna Nereye Asılmalı?

Unutmayın usta’nızdan fiyat aldığınızda diğer ustanın işçilik, teslimat süresi ve kullandığı malzeme farklı olabilir aynı ürün kullansa dahi stoktaki ucuz aldığı ürünü size yeni fiyat ile fiyatlandırabilir. İşlerinizi teslim ederken tamamen sizi güvence altında tutabilecek nitelikli ustalarla çalışmayı tercih edin.

Sizler için tavsiye edebileceğimiz diğer Banyo Dekorasyonu Fikirleri konularımıza bakabilirsiniz.

Banyo Fayans ve Dekorasyon Modelleri

Banyo Dekorasyon Fikirleri (Tadilatsız Öneriler 2023)

Banyo Aydınlatma Modelleri (Dekoratif, Ambiyans, Spot)

error: Seni gidi yaramaz seniii :)