Banyo Aydınlatma Modelleri (Dekoratif, Ambiyans, Spot) 2024

Banyo Aydınlatma Fikirleri

Banyo Dekorasyonu

Banyo Aydınlatma Modelleri Hakkında Sizlere Öneriler Sunuyoruz.

Evimizin en önemli alanlarından biri olan banyomuz için yapabileceğimiz en uygun fiyatlı Banyo dekorasyonu önerilerini sizler için paylaşayacağız. Aydınlatma diyip geçiştirmediğimiz bu alanı derinlemesine inceleyip tavsiyelerde bulunacağız.

Banyo Dekorasyonu Fikirleri için önemli yer edinen bu alan, Banyo Fayans ve Dekorasyon Modelleri seçimi yaptığınız kadar önemli çünkü aydınlatmanız şık ve istediğiniz gibi olmaz ise fayans ve dekorasyonunuzda kendini göstermeycektir.

Sizler için bu Banyo Dekorasyon Fikirleri projesine başlarken, bütçeniz dahilinde kaliteli bir öneri listesi hazırladık birlikte göz atalım.

Banyo Aydınlatma Fikirleri

Banyo Aydınlatma

Banyonuz evinizin içinde size ait olan bir sığınaktır. Bu sığınak daha iyi bir banyo tipi dolap üstü ya da ayna üstü aydınlatma ile günün yorgunluğunu ve sıkıntısını atabileceğiniz bir yere dönüşebilir. Banyo aydınlatmasında çok farklı türlerden bahsedilebilir fakat burada basitleştirmek adına 2 farklı türden bahsedeceğiz. Genel aydınlatma ve işlevsel aydınlatma.

İşlevsel Aydınlatma

Bu çeşit Banyo Aydınlatma yapılan günlük işlerde, örneğin tıraş olmak ya da makyaj yapmak, kendinizi en iyi şekilde görmenizi sağlayan aydınlatma tipidir. Bu tip bir aydınlatma ihtiyacı için en uygun seçenek ayna kenarlarına, göz hizasında yerleştirilecek apliklerdir. Ayna üstüne aplik koymak ya da hiç aplik koymayıp sadece tavanda yer alan aydınlatma armatürünün sağladığı genel ışıklandırma ile yetinmek, yüzünüzde gölgelenmeye sebep olur. Bu tip bir aydınlatma makyaj yapar ya da tıraş olurken zorlanmanıza sebep olur. Üstelik yüzünüzde ve gözaltlarınızda yarattığı bu gölgelenme sizi olduğunuzdan 10 yaş yaşlı gösterecektir. Banyonuzda ayna aydınlatması için kullanmanız gereken apliklerin, yaklaşık 75-100W (1100-1600 Lümen) güç üreten lambaları kullanabilmesi gerekir.

  Banyo Dekorasyon Fikirleri (Tadilatsız Öneriler 2024)

Genel Aydınlatma

Eğer banyonuzun tavanında tek başına duran bir aydınlatma armatürünüz veya floresan lambanız varsa ışıklandırmanın ortama hiçbir katkı sunmadığını söyleyebiliriz. Genel aydınlatma için birçok farklı alternatif vardır bu alternatifler arasında seçim yapmak, banyonuzun stili ve tarzı, banyonuzda yer alan diğer aydınlatmalara göre seçilmelidir.

Spot Aydınlatma

Banyo Aydınlatma yerleştirmesi zor bir aydınlatma modeli olsa da özellikle büyük banyolarda oldukça işe yarayan bir ışıklandırma türüdür. Belirli bir noktaya odaklanabildiği için birden fazla noktada spot aydınlatma kullanarak tüm banyonun ışıklandırmasını sağlayabilirsiniz.

Yoğun Aydınlatma

Banyonuzun tavanında tek bir aydınlatma noktası bulunuyorsa, banyonuz küçükse yada kırma işlemi yapmak istemiyorsanız, çözümü ışık geçirgen armatür modellerinde bulabilirsiniz. Bu tip armatürler ışığı yaygın bir alanda dağıtabilir aynı zamanda tavandan endirekt ışıklandırma sağlayabilirler. Armatür içinde kullanacağınız güçlü led aydınlatmaların parlaklığını kırabilir, böylece elektrikten tasarruf ederken güçlü ve temiz bir aydınlatma sağlayabilirsiniz.

Dekoratif Aydınlatma

Birçok farklı zevke göre dekoratif ürünler bulunmaktadır. Bu tip aydınlatmalar; moda, tarz veya renk seçimleri gibi bir çok farklı etkene göre seçilebilirler. Ve piyasada sayısız alternatif bulunabilir. Örneğin, modern tarzda döşenmiş bir banyoda farklı tasarımlar deneyebilirsiniz. Türk veya Akdeniz tarzında olan banyolarda ise mum tipi avizeler tercih edilebilir. Kullanım açısından ise; kare planlı bir banyoda tek bir avize kullanılabilecekken, büyük dikdörtgen planlı bir banyoda birden fazla avize kullanılması daha uygun olacaktır.

  Banyo Dolabı Modelleri ve Tasarımları (İlham Veren Öneriler)

Banyo Aydınlatma Fikirleri

Ambiyans Aydınlatma

Ambiyans yaratmak için farklı Banyo Aydınlatma teknikleri her banyoda kullanılabilir. Tavanı yüksek banyolarda ise bu neredeyse bir zorunluluktur. Aplik tipi aydınlatmalar sadece ayna kenarlarında değil banyonun tamamında kullanılabilir. Banyo dolap üstlerinde led aydınlatmalar kullanılarak dolaylı ışıklandırma sağlanabilir. Tüm bu ışıklandırmaları birbirinden farklı anahtarlara bağlamak doğru olacaktır. Böylece banyonuzu istediğiniz zaman istediğiniz kadar ışıkla doldurabilirsiniz.

Kullanıcılarımıza Tavsiye: Kesinlikle işlerinizi kaliteli bir ustaya yaptırın aynı zamanda kullanacağı malzemenin kalitesini sorgulayın. Bu gibi işler kesinlikle her zaman yaptırılmıyor ve maliyetli oluyor bu sebeple yedek parça bulabilme ihtimali olan markaların ürünlerini tercih etmesini ustanıza hatırlatın. Banyo Aydınlatma ürünlerini Koçtaş gibi güvenilir ve değiştirip yedek parça bulabileceğiniz yerlerden satın alın. Garantili malzeme ve garantili işçilik talep edin arkasından koşturacağınız ustalarla çalışmayın. Unutmayın zamanda sizin için maliyet demektir işinizden vaktinizden olmayın kesinlikle işini bilen ve kaliteli ürün kullanan kişilerle çalışın.

Banyo Aydınlatma ustalarının kullandığı ürünlerin garanti belgelerini talep edin hatta ürünleri siz temin edin elinizin altında faturalı olsun ustaya ulaşamadığınız durumlarda belki başka bir ile çalışmak isteyebilir ve böylelikle o ustaya ihtiyaç duymadan işlerinizi hallettirebilirsiniz. Keyifli neşeli günler.

  Banyo Dekorasyonu Fikirleri ve Modelleri 2024
error: Seni gidi yaramaz seniii :)