Banyo Dekorasyon Fikirleri (Tadilatsız Öneriler 2024)

Banyo Dekorasyon

Banyo Dekorasyon Fikirleri

Banyo Dekorasyon Fikirleri hemen hemen bütün banyosunu yenileyeceklerin düşüncesinde olan ve arama motorlarında aradıkları bir durum.

Banyo yenileme maliyeti olan, uzun ve zorlu bir süreçtir. Fazlasıyla, kırma ve delme gibi işlemler gerektirdiğinden özellikle apartmanda yaşayan insanlar için sıkıntılı bir süreç halini alabilir. Oysaki banyo tadilatı gibi işlemleri, küçük ve zahmetsiz bazı değişikliklerle büyük işler başarabilirsiniz.

Boya Duvar ve Tavan Boyama

Her banyoda (tavan hariç) boyalı alan bulunmayabilir. Fakat boyalı duvarlar içeren banyolarda küflenme yada kabarma gibi sorunlar görülebilir ki bu kadar nemli bir ortam için normal bir durumdur. Öyleyse ilk iş boyayla başlamaktır. Banyoda bulunan, dolap yada küvet renklerine uygun koyu olmayan hafif renkler seçebilirsiniz. Bunun sebebi banyoların genelde dışarıya açılan penceresi bulunmayan ve gün ışığından uzak yerler olmasıdır. Koyu tonlar ve renkler ortamı bunaltıcı bir hale getirebilir. Ayrıca bu tip alanları boyarken, küf tutmama özelliğine sahip boyalar tercih etmeniz önerilir.

Armatürler ve Banyo Aksesuarları

Banyo armatürleri ve banyo aksesuarları banyoya çok şey katarlar. Bu nedenle iyi durumda olmaları her zaman önemlidir. Eski, bakımsız, eğreti duran, su akıtan, pas yada kireç içerisinde kalmış armatür ve aksesuarlar yerine yenilerini takmak banyonuzda ki havayı çok hızlı biçimde değiştirecektir. Banyo armatürlerinde en yeni model veya en son teknoloji ürünlerini kullanmak her zaman gerekli ve doğru değildir. Banyonuzun genel yapısına göre Retro olarak da adlandırılan eski tip armatürleri kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, çok basit yada bahçe musluğu şeklinde ki musluklardan uzak durmaktır. Banyo armatürü, lavabo armatürü, havlu tutacakları ve dolap kulplarının aynı stilde yada yakın olması önemlidir.

  Banyo Aydınlatma Modelleri (Dekoratif, Ambiyans, Spot) 2024

Banyo Aydınlatma Modelleri

Genelde tercih edilen banyo dolap üstü aydınlatma yada ayna üstü aydınlatma. Tamamen zevkinize göre beyaz veya gün ışığı renginde aydınlatmalar seçebilirsiniz. Tek bir florasan tavan armatürü ile aydınlatılan bir banyo hayal edin. Sizce ne kadar güzel bir ışıklandırma olabilir. Banyonuza yeni aydınlatma armatürleri takmak önemli bir etki yaratacaktır. Özellikle baş hizasında aydınlatma kullanmak ve tavanda ki aydınlatmadan farklı bir renk kullanmak, istediğinizde kullanabileceğiniz iki farklı hava yaratmanıza yardımcı olur. Bunun için her iki aydınlatmayı farklı anahtarlara bağlamanız gerekecektir.

Banyo Fayansını Boyama veya Fayans Kaplama

Fayansları kırarak eski banyonuzu yenilemek gibi yüklü bir projeden önce fayanslarınızı boyama yada yapışkanlı folyo ile banyo fayans kaplama alternatiflerini düşünmeniz doğru olabilir. Özellikle sade, desensiz, beyaz fayansların üzerine rahatlıkla folyo kaplama yaparak yeni bir görünüm sağlayabilirsiniz. Sizlere daha önce oluşturduğumuz Banyo Fayans ve Dekorasyon Modelleri konumuza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Banyo Dekorasyonu Fikirleri için daha geniş bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki bulunan linke tıklayıp kategorimize göz atabilirsiniz.

  Banyo Dolabı Modelleri ve Tasarımları (İlham Veren Öneriler)

Banyo Dekorasyonu

Dekorasyon seçimleri tadilatın olması ile başka bir hal alır. Bu konuya bakmadan tadilat yapmaya başlamadan önce, sizlere ufak bilgiler vermek istiyorum. Dekorasyon deyince ilk akla gelen nesne renkli duvar boyalarıdır. Yalnız her renk her eve uymaz. Örneğin; açık renklerin olduğu evlerde, koyu renkli duvar boyaları hiç uymaz ve ters etki yaratır. Koyu renklerin olduğu evlerde açık renk duvar boyası da hiç iyi durmaz. Aynen bu şekilde, küçük banyolar için de aynı mantıktadır.

Yeni bir banyo hazırlama veya mevcut banyoyu tadil etme prosedürü çeşitli sebeplerle gerekli olabilir. Yeni bir ev satın almak, yabancılar için yer değiştirmek veya eski ürünleri kullanmaya devam etmek için yeterince para olmadığında sadece yeni bir banyo yapmak için yeterli neden olabilir.

Banyo Dekorasyon Fikirleri konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, mevcut duvarları sökmeyerek veya yenilemeyerek bazı fikirler uygulayarak ekstra masraflara girdikten sonra yapmanız gerekenlerdir. Tadilat mevcut dekorasyonunuzu renklendirmenize ayrı bir ortam oluşturup hava katmanıza yardımcı olur.

Banyomuzun tadilatından mutlu olmaya başladığımız an tadilattan kurtulduğumuz andır. Ancak tadilatlar çok da uzun sürmeyebilir. İşçiliği ve malzemelerin değeri iyi olan bir tadilat düşünüldüğünde en az 2-3 hafta gibi bir süre yeterlidir. Tadilatsız dekorasyon ile banyo dekorasyonu yapmak isteyenler için bazı hileler mevcuttur. Her renk, her doku her desende hafiften ağırbaşlı farklı renk tonları vardır.

  Banyo Fayans ve Dekorasyon Modelleri 2024

Yeni banyo fikirleriyle eski banyonuzu yenileme planlınız bulunuyorsa bu yazımız tam size göre. Tadilat maliyetinden kurtulurken bir yandan da banyonuzu daha güzel bir hale getirebileceğiniz sayısız tadilatsız banyo dekorasyon fikri bulacaksınız.

Banyo Dekorasyon

Tadilatsız Banyo Dekorasyon Fikirleri

Kullandığınız malzemeler dekorasyon ürünleriyle banyo döşemelerinizdeki farklara yeni boyalarla dokunabilecek, iç mekan ve eşyalarla da banyolarınıza yeniden hayat verebileceksiniz.

Banyo Dekorasyon Fikirleri, dekoratif ürünlerden daha fazlasını içerir. Dekorasyonun ana amacı bir yaşam alanını daha güzel hale getirmektir. Daha fazla çekicilik ve kullanabilirlik elde etmek için zamana, emeğe ve paraya ihtiyaç vardır.

Banyo tadilatları, büyük miktarda para gerektiren bir iştir. Ancak, tadilat olmadan da rahatça dekore edilebilir. Bu sayede hem zaman hem de para tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Banyo Tadilatsız Dekorasyon Fikirleri

İnsanların en çok zevk aldığı mekanlar, banyolarda uygulanan dekorasyonlarda ortaya çıkar. Banyo Dekorasyon Fikirleri araştırmasına başlamak birçok insan için uzun bir süre alır, böylece daha az yorucu olmak için kullanılacak seçimi yapmanız gerekir.

Küçük banyolar hayatlarınızı kolaylaştıracak birkaç basit tadilat ve dekorasyon önerisiyle, büyük banyolardan daha iyi olabilir.

https://dekorblog.com/banyo-dekorasyonu/

error: Seni gidi yaramaz seniii :)