Misafir Odası Dekorasyon Fikir ve Önerileri 2024

Misafir Odası Dekorasyon

Misafir Odası

Misafir odası kültürü, misafirperverliği ile bilinen Türkiye’de asla unutulmuyor. Akabinde ise misafir odası için dekorasyon önerileri de her yıl güncelleniyor. Farklı misafir odaları mantığı ile evinize gelen misafirleri rahat ettirmek üzere bir dekorasyon yapıyorsunuz. Eskiden sadece misafirlerin geldiğinde oturma alanı olarak kullandığı bir alan dekore ediliyordu. Günümüzde ise koltuk takımlarının dışında, artık misafir odalarının misafir yatak odası olarak dekore edildiğini görüyoruz. Bu şekilde bir dekorasyon hem kullanışlı hem de misafir odası için son derece işlevsel olacaktır.

Misafir Odası Avize | Avize Modelleri

Misafir odalarında kullanabileceğiniz avizeler neler? Misafir odası avize seçimi nasıl olmalı? Dikkat etmeniz gereken, nasıl bir dekorasyon hayal ettiğinizi düşünerek avize seçimini tamamlamak. Bunun için ilk olarak avize seçiminde yapılması gereken, misafir odasının misafirlere özel mi olacağı, yatak ya da oturma grubu mu kullanılacağı gibi kriterlere bakarak karar vermek. Eğer sadece oturma grubu yer alacak ve misafirlere özel bir alan olacaksa, şık bir avize seçimi önerilir. Avizenin rengi boyutu ise hem dekorasyona hem de odanın boyutuna göre belirlenmelidir. Sizin için hem kullanışlı hem de şık bir avizenin seçilmesi için önerileri inceleyebilirsiniz.

Avize Modelleri;

  • Sarkan modeller
  • Taşlı modeller
  • El yapımı avizeler
  • Spor ve şık avize modelleri
  • Çift lambalı avizeler
  • Üç lambalı avizeler

Gibi aslında misafir odası avize modelleri içinde çok sayıda seçenek yer alıyor. Bunları değerlendirmeniz durumunda en kolay şeklide seçiminizi yapabilirsiniz. Tasarımı ve rengi uygun olan modeller sayesinde, dilediğiniz gibi avize kullanımı olacaktır.

Misafir Odası Dekorasyon

Misafir Odası Koltuk Takımı

Koltuk takımı misafir odalarının olmazsa olmazıdır. Bunun için mutlaka en özel şekilde seçimi yapılmalıdır. Nasıl mı? Koltuk takımı seçiminizi yaparken, mutlaka dikkat etmeniz gereken işlevselliği ve şıklığıdır. Koltuk takımlarında renk, boyut ve diğer kriterleri belirlerken ise mutlaka odanın boyutuna göre hareket etmeniz gerekiyor. Odanın boyutunun yeterli olması durumunda, daha büyük ve konforlu modelleri tercih etmenizi öneriyoruz. Tamamen misafir odası koltuk takımı için misafirlerinizin rahat edeceği modellerden seçim yapılması önerilenler arasında.

  • Coutry koltuk modeli: Son dönemlerde en çok tercih edilen koltuk takımları arasında yer alıyor. Koltuklarda kullanılan yastıkların genişliği, deri detaylarının olması misafirler için hem şık hem de konforlu olduğunun en önemli göstergesi. Dilerseniz seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz.
  • Lego: Yatak olmasını istediğiniz koltuk takımları için ise ilk akla gelen Lego oluyor. Koltuk takımı hem minimal – daha kibar bir görünüme sahip hem de yatak olarak aynı zamanda misafirlerin konaklama ihtiyacı için de kullanılıyor. İşlevsel bir dekorasyonda olmazsa olmaz lego misafir koltuk takımıdır diyebiliriz.
  Misafir Odası Takımı Modelleri 2024

Sunulan seçenekler arasından hangisini seçeceğiniz; odanızın boyutu ve şekline göre belirlenebilir. Ayrıca renk konusundaki seçiminiz ise duvar rengi ile uyumlu olacak şekilde, tam anlamıyla dekorasyonu tamamlayacak şekilde olabilir. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde, sorun yaşamadan oturma grubu seçiminizi yapabilirsiniz. Elbette farklı modelleri de deneyebilir, en iyi şekilde dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Misafir Odası Dekorasyonu | Dizayn

Misafir odası dekorasyonu nasıl yapılır? Öncelikle modern bir misafir odası için direkt olarak yatak odası yapmak da avantajlı olacaktır. Gelen misafirlerinizin konaklaması için düşünülmüş olan bu odayı bir otel odası gibi düşünebilirsiniz. Hem her ihtiyacın olduğu hem de tüm konforun sağlandığı bir oda onların hem dinlenmesi hem de kendi kendine zaman geçirmesi açısından son derece idealdir. Bunu değerlendirmeniz durumunda, avantajlı bir şekilde dekorasyonu tamamlamanız sağlanacaktır.

  • Yatak: Misafir odasında konaklama olacaksa mutlaka yatak olmalı. Bunun için özel yatak ya da işlevsel tasarımlar ile yatak ihtiyacının karşılanması avantajlı olabilir. Tamamen siz de buna dikkat ederek en iyi şekilde dekorasyonu yapabilirsiniz. Tercih edeceğiniz TV, yatak dışında berjer ile çok daha konforlu bir alan yaratmak da mümkün.
  • Küçük odaları misafir odası yapmak: Bu durumda yatak olmadan da dekorasyon olabilir. Eğer oda küçükse, daha işlevsel hareket etmek, özel tasarımlardan faydalanmak avantajlı olacaktır. Göz önünde bulundurmanız halinde küçük odalarda kullanacağınız yatak olabilen koltuk takımları da sizin için avantaj olur. Renk ve doku seçiminde, daha açık renkler kullanarak küçük odaların aydınlık olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede dekorasyon son derece şık olacaktır.

Perde Modelleri

Misafir Odası Perdeleri | Perde Modelleri

Misafir odası perdeleri nasıl olmalı? Perde seçiminizde misafir odası olmasının yanı sıra, odanın boyutuna cam sayısına göre hareket etmeniz önerilir. Bu durumda direkt olarak perde seçiminizin daha avantajlı olacağını da göreceksiniz. Perde modelleri arasında renk ve perde çeşidi de önemlidir. Tamamen dekorasyonda şıklığı odaya taşıyacak olan perdelerde doğru seçim yapılmalıdır. Nasıl mı? İşte sizin için misafir odasında kullanabileceğiniz farklı perde modelleri…

  Ses Çıkaran Parkeler Nasıl Susturulur (Parke Tadilatı)

Kruvaze perde: Tül perdelerin misafir odasında en şık gözüktüğü seçenekler arasında yer alıyor. Tül perde kullanan kişiler, eğer camları genişse mutlaka kruvaze modelleri tercih etmelidir. Camların daha şık gözükmesi, odanın çok daha dekoratif durması açısından ilk akla gelenler arasında. Bunları değerlendirip odanın boyutuna göre karar verebilirsiniz. Daha dar olan odalar için önerimiz mutlaka açık renklerin kullanılmasıdır.

Store perde: Misafir odası için spor bir öneri olduğu akıllara gelmesin. Çünkü misafir odası perde modelleri arasında boncuklu ve tül detayları, dantelli store perdeler var. Bu perdelerin kullanımı hem çok rahat hem de çok gösterişli. Dilerseniz siz de store perde kullanımı çok daha avantajlı olacak olan modelleri seçin. Şıklık arayışında olanlar için dantelli – boncuklu olanları öneriyoruz.

Tül perde: Dar olan odalarda odanın daha geniş gözükmesi açısından önerimiz, mutlaka tül perdedir. Yere kadar olan tül perdeler sayesinde, perde odayı son derece şık ve geniş gösterecektir. Bunu da sağlamanız halinde sorun yaşamadan odada hem şıklık hem de genişlik yaratmış olacaksınız.

Sunulan önerilere göre hareket ederek odanız için en doğru perdeyi seçebilirsiniz. Renk ve model seçiminde odanın boyutunu ve kullanışlı olmasını göz önünde bulundurmanız yeterli olacaktır.

Misafir Odası Takımı Fiyatları

Misafir odası takımı fiyatları nedir? Misafir odası takımı dendiğinde; yemek masası, oturma grubu, konsol akıllara geliyor. Misafir odasında mutlaka olması gereken parçalar olduğunu düşünenler için ahşap modeller, metal detaylı modeller olarak pek çok seçenek sunuluyor. Kullanılan ana malzemeye göre fiyat belirleniyor. Ağaçtan yapılan klasik modeller için fiyatlandırmanın daha yüksek olduğunu göreceksiniz. Ancak genel olarak geniş bir fiyat aralığı olmasından dolayı misafir odası takımının temin edilmesi son derece kolaydır. Zaman zaman yapılan indirimlerin de takip edilmesi ile avantajlı bir şekilde misafir odasının kullanımı mümkün olacaktır.

  Salonda Ayna Nereye Asılmalı?

Misafir Yatak Odası Fikirleri

Misafir yatak odasının konaklayacak olan bir misafir için konforlu olması gerektiğini söyleyebiliriz. Misafir ağırlamak konusunda kusursuz olmak isteyen herkes, misafir yatak odası fikirleri arasında olan seçenekler üzerinden hareket etmelidir. Çünkü hem rahat hem de şık bir oda dekore ederek, misafirinizin son derece rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Yatak
  • Dolap
  • TV
  • Duş
  • Berjer

Misafir odasında, spor bir dekorasyon için mutlaka olması gerekenler verilmiştir. Daha minimal boyutlarda olmasını sağlayarak oda boyutuna uygun şeklide dekorasyon yapabilirsiniz. Yatak, dolap, Tv olması gün içinde rahat etmesi, dinlenmesi açısından önemlidir. Eğer uygunsa, odaya bireysel duş yapılması da son derece avantajlı olacaktır. Eğer odanın genişliği uygunsa, tercih edilebilir. Dekorasyonda ilk akla gelenler arasında olacaktır.

Duvar Saati Modelleri

Misafir Odası Saat Modelleri

Misafir odasında nasıl saatler kullanılır? Eğer misafir odasında sadece misafirlerinizin ağırlanacak olduğu ve şık bir oda olması gereken bir dekorasyon olacaksa, saat seçimi dekorasyon ile birebir uyumlu ve gösterişli olmalıdır. Bunun için akla gelenler arasında eskitme, ahşap saatler var. Duvar saatleri arasında olan bu saatler, duvarda şık ve etkileyici görüntü yaratacak. Misafir odası saat modelleri arasında olan duvar saatlerinde, önemli olan dikkat çekmesini de sağlamaktır. Bunun için kaliteli olan modellerin büyük ve gösterişli olanlarını tercih etmeniz önerilir. Ancak dikkat etmeniz gereken, aynı zamanda mevcut olan dekorasyon ile uyumlu olmasıdır. Ardından seçim yaparak odada tercih edebilir, kullanabilirsiniz.

Misafir Odası Halı Modelleri

Misafir odasında kullanılacak olan farklı halı modelleri olabilir. Genel anlamda son dönemde ince ve püskül detayları olan modern görünümlü halılar tercih ediliyor. Uçuk pembe – pudra renkler, mavi tonları da kullanılan ve sevilen renk seçenekleri arasında. Siz de halı seçiminizde ilk olarak oda boyutunu sonra da genel dekorasyonu düşünerek hareket edebilirsiniz. Misafir odalarında kullanılacak olan pek çok halı modeli için kabartma modeller, el dokuması halılar da önerilmekte. Bunları göz önünde bulundurarak misafir odası halı modelleri için hem şık hem de kolay temizlenen – pratik halıları seçmeniz önerilir. Halılar oturma gruplarının altına girmeyecek şekilde, minimal boyutlarda olduğunda oda çok daha geniş gözükecektir.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)