Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri 2024

çocuk odası

çocuk odası

Çocuk Odası Dekorasyonu

Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalı? Çocuğunuz için hem güvenli hem de şık bir oda nasıl yaratırsınız? İşte sizin için önerilerimiz… Dekorasyonda sunduğumuz önerilerimiz ile çocukların odasında rengarenk, enerji dolu bir dekorasyon yapacaksınız. Üstelik bu dekorasyonda ilk kriterimiz çocuğunuzun rahatlığı. Onun rahat etmesi, aynı zamanda sizin de son derece beğendiğiniz bir odanın olması mümkün. Çocuk odası dekorasyonu için sunduğumuz fikirleri inceleyebilirsiniz.

Çocuk odası dekorasyon fikirleri

İlk olarak çocuk odası için hangi takımları alacaksınız? Çocuğunuz tarafından çok sevilen kahramanların oda takımları olabilir. Bu durumda konsept direkt olarak o oda takımına kayacaktır. Sonrasında alacağınız her şey için mutlaka o odaya uygun hareket etmek isteyeceksiniz. Bunun için ilk önerimiz, mutlaka yapılacak olan oda tasarımında dikkat etmeniz gerekenin oda takımından sonra diğer eşyaların alınması gerektiğidir. Tüm eşyaların birbiri ile uyumunu bu şekilde sağlayacaksınız.

Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Kız çocuk odası

İlk olarak kız çocuk odası için önerilerimizi sunuyoruz. Çocuğunuzun beğendiği kahramanların dışında, tamamen sade düz renklerden oluşan tasarımları da tercih edebilirsiniz. Önemli olan çocuk için onun da seveceği bir dekorasyon yapmak olacak. Eğer seçebilecek bir yaş grubundaysa mutlaka ona seçtirmenizi öneriyoruz. Odada en çok zaman geçirecek olan kişinin, renk ve tasarım açısından seçim yapması önemlidir.

  • Tek kişilik kız çocuk odası: Tek kişilik bir oda dekore ederken, ranza kullanmaya gerek olmayacak. Fakat pratik ve işlevsel olması açısından çekmeceli olan, gerektiğinde de yatak olan takımları da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin nasıl bir oda hayal ettiğiniz ile alakalı.
  • Çalışma masası: Takımlarda olmazsa olmaz çalışma masalar var. Tek kişilik odalar için kız çocuk odası dekorasyonu için çalışma masasının da tek kişilik olması yeterli olacaktır. Daha geniş olmasına, oda boyutuna göre karar verebilirsiniz. Mevcut odanın alanı üzerinden seçim yapmak en doğrusudur.
  • Ayna: Mutlaka olması gereken kız çocuk odası aksesuarları için aynadır. Boy aynası alarak, odanın içinde dilediği gibi hazırlanması sağlanır. Ayna bir ihtiyaç olduğundan, mutlaka almanız gerekenler arasında yer almalıdır. Bunun dışında çocuk odası için farklı aksesuarlar da tercih edilebilir.

Verilen öneriler arasından seçiminizi doğru şekilde yaptığınızda kız çocuk odası takımı ile odada büyük ölçüde ihtiyaçları karşılamış olacaksınız. Severek kullanılacak olan odada, aydınlık olmasına ve renk uyumunun olmasına özen gösterin. Yorucu olan oda tasarımlarından kaçının.

Erkek çocuk odası

Erkek çocuk odası nasıl dekore edilir? Erkek çocukları için de mutlaka oda takım olarak seçilirken, ilgi alanı ya da sevdiği bir kahraman üzerinden hareket edilebilir. Bu durumda hem onun sevdiği bir seçim olacak hem de odanın genel anlamda dekorasyon konsepti belirlenmiş olacak. Bunu göz önünde bulundurmanız halinde severek tercih edilecek bir takımı alabilirsiniz. Sade ya da tamamen renk seçimi ile de hareket ederek dekorasyon yapılabilir.

  • Tek kişilik erkek çocuk odası: Takım almadan önce, tek kişilik mi yoksa iki kişilik mi takım olması gerekiyor karını vermelisiniz. Erkek çocukların takımları için iki kişilik olanlarda ranza tercih etmek önerilir. Severek kullanacakları, pratik kaydıraklı olan ranzalar ilk öneriler arasında.
  • Çalışma masası: Odada mutlaka olması gereken çalışma masasını takım ile birlikte alabilirsiniz. Bu durumda takımda çalışma masasının boyutuna dikkat edin. Hem yeterli olması hem de mevcut olan çocuk odası için uygun olması önemlidir. Erkek çocuk odası dekorasyonu için dikkat etmeniz gerekenlere göre seçim yaptığınızda memnun kalacağınız bir sonuç alacaksınız.
  • Ayna: Çalışma masası dışında mutlaka olması gerekenler arasında. Ayrıca farklı bir hobisi varsa mutlaka onun da odada kolaylıkla yer alması gerekiyor. Tüm bunları göz önünde bulundurup erkek çocuk odası aksesuarları seçimi için fotoğraflar ya da farklı görseller kullanabilirsiniz.

Önerilere göre hareket etmeniz halinde, çocuğunuzun keyif alarak yer alacağı odada aynı zamanda dekorasyon sizi de memnun edecektir. Özel tasarımları, özel renkleri kullanmak eşsiz bir oda tasarlamayı mümkün kılar. Bunu göz önünde bulundurarak seçiminizi yapın.

çocuk odası

Çocuk Odası Takımı

Dekorasyon için önerilen çocuk odası takımı renk ve boyut açısından değişebilir. Elbette seçiminizi yaparken mutlaka çocuk odasının ne kadar bir alanı olduğunu hesap etmelisiniz. Sorun yaşamamak açısından uygun boyutlarda olan bir takımın oda için seçilmesi gerekiyor. Oda kaç çocuğa aitse, ona uygun takımlar bakarak oda alanını en avantajlı şekilde kullanabilirsiniz.

  • Tek kişilik takım: Tek çocuk için yapılacak olan çocuk odası dekorasyonunda; yatak, dolap, masa olarak takım olarak modelleri tercih edebilirsiniz. Tek kişilik çocuk odası seçimi farklı marka ve tasarım önerilerinden olabilir. Nasıl bir özelliği olmasını istediğiniz, seçmiş olduğunuz özel renk üzerinden takımı belirleyebilirsiniz.
  • Çift kişilik takım: İki kişinin yaşayacağı çocuk odalarında, çift kişilik takımların tercih edilmesi gerekecek. Bu durumda ranza modeller ya da ikili yataklar tercih edilebilir. İki kişilik çocuk odası için çok sayıda Oda boyutunu göz önünde bulundurarak çift kişilik takım tercih edebilirsiniz.
  • Kaydıraklı çocuk odası: Takımlar arasında kaydıraklı olan modeller var. Ranza olarak tasarlanmış olan yataklarda aynı zamanda kaydırak olması küçük yaş grubu için son derece keyif verici olabilir. Bunu tercih ederek seçim yapabilirsiniz.
  • Arabalı çocuk odası: Çocuk odası takımlarında en çok tercih edilen ve küçük yaş grupları için uygun olan arabalı çocuk odası modelleri var. Bunları değerlendirmeniz halinde, renk ve modelleri değişen arabalı çocuk odalarından biri ile dekorasyonu yapabilirsiniz.
Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuk Odası Halıları

Çocuk odalarında kullanılacak olan halılar için çocuk odası halıları özel tasarımları tercih edebilirsiniz. Nasıl mı? Özel olarak çarpım tablosunun yer aldığı takımlar, farklı tasarımlar ilk olarak akla geliyor. Aynı zamanda bu modellerin kolay temizlenebiliyor olması da son derece avantajlı. Bunları göz önünde bulundurmanız halinde, sorun yaşamadan halı seçiminizi yapabilirsiniz.

Çocuk odası halısı için boyut önemlidir. Odanın tamamını kaplamayacak şekilde olmasına özen gösterin. Odayı boğmayacak renkler seçin. Ayrıca çocuklar için alerjik reaksiyona neden olmayacak şeklide bir halı seçimi de önemlidir. Bunlara dikkat etmeniz halinde sorunsuz şekilde çocuk odasına uygun halılar belirleyebilirsiniz.

Çocuk Odası Perde

Çocuk odalarında en önemli eşyalardan biri perdedir. Işığı en iyi şekilde kapatacak olması, gece uykularının bölünmemesi açısından son derece önemlidir. Çocuk odası perde dendiğinde, akıllara renk renk perdeler gelir. Eğer odanın genel renkleri ile uyumlu olan renkler seçerseniz, odada karmaşık bir hava yaratmazsınız. Eğer oda küçükse, çok büyük desenleri olan perdeleri seçmemenizi öneriyoruz.

  • Store: Çocuk odası için store perde uygun olabilir. Hem daha pratik hem de kullanışlı olacaktır. Odanın boyutuna ve genel rengine göre desen ve renk belirlemeniz halinde sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Son derece avantajlı bir kullanım olması mümkün.

Çocuk Odası Dolabı

Çocuk odasında eşyaların tamamını koyabileceğiniz, aynı zamanda ihtiyacınızı da karşılayacak boyutta olan bir dolap seçmeniz gerekiyor. Çocuk odası dolabı için her şeyin küçük olacağını düşünerek minik bölmeli olanları tercih etmeniz olağan. Ancak diğer büyük eşyaları da dilediğiniz de içine alacak şeklide bir dolap seçmeniz daha avantajlı olacaktır. Çocukların kullanması için son derece uygun olan dolap tasarımlarını tercih etmeniz önerilenler arasında.

Çocuk Odası Kitaplık

Çocuk odalarında olmazsa olmazlar arasında kitaplıklar var. Çoğu zaman dar olan odalar için çalışma masası ile birlikte tasarlanmış olan çocuk odası kitaplık modellerinin tercih edilmesini öneriyoruz. Bunun dışında çocuk odalarında kullanılacak olan pek çok farklı kitaplık türü olabilir. Kitaplıkların boyutunun odaya uygun olması dışında, diğer oda eşyaları ile uyumlu olması yeterlidir.

Çocuk Odası Duvar Kağıdı

Çocuk odalarında duvarlar için çokça önerilen duvar kağıdıdır. Temizliği kolay olduğundan, farklı tasarımları ve modelleri olduğundan herkese hitap eder. Çocuk odası duvar kağıdı için sadece duvarın bir bölümüne de yapılacak şekilde bir tasarım olabilir. Nasıl bir duvar kağıdının kullanılması hayal ediliyorsa, renk ve oda ile uyumlu olmasına dikkat edilerek kullanılabilir. Pratik olmasından dolayı önerilenler arasında yer alıyor. Siz de duvar kağıdı seçiminizi farklı tasarımlardan yapabilirsiniz.

  • Renkli duvar kağıtları
  • Çizgi film kahramanlı duvar kağıtları
  • Öğretici duvar kağıtları

Gibi aklınıza gelebilecek farklı pek çok seçenek olabilir. Kolayca seçiminizi yaparak duvarları duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz. Kullanımı kolay ve avantajlı olacaktır.

Çocuk Yatak Odası

Çocuk Yatak Odası

Çocuklar için dekore edeceğiniz yatak odasında, sade bir dekorasyon yapabilirsiniz. Çocuk yatak odası için yaş grubuna göre sadece dolap ve beşik olabilir. Ancak bunun dışında odada oyuncak dolabı, oyuncakların olduğu bir alan ya da oyun bölümü gibi alanlar da yapılabilir. Tamamen dekorasyona uygun şekilde çocuk yatak odasında mutlaka olması gerekenleri temin ederek dekore edebilirsiniz. Sade ve şık bir yatak odası için son dokunuş oyuncaklı aksesuarlar olacaktır.

Çocuk Odası Aydınlatma

Çocuk odasında aydınlatma nasıl olmalı? Çocuk odası aydınlatma için önerilen avizeler var. Ancak bunun yanı sıra led ışıklar da tercih edebilirsiniz. Çocuğunuzun uyandığında korkmaması, aynı zamanda gece uyurken ışıktan da rahatsız olmayacağı şeklide seçim yapmanızı öneriyoruz. Aydınlatma seçiminde avizelerin uygun olduğu renk ve modelleri tercih ederek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Montessori Çocuk Odası

Tercih edebileceğiniz çocuk odası modelleri arasında Montessori çocuk odası bulunuyor. Farklı markaların farklı modelleri ile daha modern dekorasyonların yapılması mümkün. Bu aşamada olması gereken mutlaka çocuk odasında tercih edilecek olan eşyalar ile bütünlük yakalamaktır. Duvarların rengi, zemin rengi, aksesuarlar ve diğer eşyalar son derece önemlidir. Bunu sağlamanız durumunda sorun yaşamadan odanın tasarımını yapabilirsiniz. Dekorasyonda modern çözüm önerileri sunan Montessori üzerinden seçiminizi kolayca yaparak odayı en güzel şekilde dekore edebilirsiniz.

Çocuk Odası Modelleri Ve Fiyatları

Çocuk odası seçiminden önce, çocuk odası modelleri ve fiyatları için de araştırmanızı yapmalısınız. Genel olarak çocuk odalarında 5.000 TL’den başlayan fiyatlar ile yatak, dolap ve çalışma masası gibi tüm ihtiyaçların giderileceği takımlar var. Sıfır çocuk odası modellerinde fiyat aralığının son derece geniş olduğunu söyleyebiliriz. Sizin tarafınızdan seçilen model ve marka fiyatın belirlenmesinde etkilidir. Ayrıca takım parça sayısı ve çocuk odası takımının kaç kişilik olduğu da son derece önemlidir. Fiyat konusunda belirleyici olacaktır.

İkinci El Çocuk Odası Fiyatları

Yapacağınız yeni dekorasyonda çocuk odasında ikinci el bir takım da tercih edebilirsiniz. Elbette sıfır olan modellere göre daha uygun olacak olan ikinci el çocuk odası fiyatları, alacağınız odaya ve markaya göre fiyatı değişecektir. Ancak bunun dışında kullanım aşamasında ne kadar yıprandığı da fiyat konusunda belirleyicidir.

error: Seni gidi yaramaz seniii :)